ОГЛАС [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ОГЛАС

Новости  |  21.2.2017
Оглас за избор на судии поротници во Апелационен суд Битола

АПЕЛАЦИОНЕН СУД БИТОЛА

Су.бр.04-4/2017

20.02.2017 година

БИТОЛА

 

            Врз основа на членовите 41 и 48 од Законот за судовите, Апелациониот суд Битола, на ден 20.02.2017 година го објавува следниот :

 

 

О Г Л А С

за пријавување на кандидати за избор на судии поротници

во Апелационен суд Битола

 

 

            Во Судскиот совет на Република Македонија, претстои избор  на судии поротници за Апелационен суд Битола.

            Кандидатите треба да ги исполнуваат условите предвидени во член 48 од Законот за судовите и тоа :

            - да се полнолетни ;

- да се државјани на Република Македонија ;

            - да имаат завршено Високо образование ;

            - активно да го владеат македонскиот јазик ;

- да не се постари од 64 години.

            - да уживаат углед за вршење на функцијата судија поротник;

- судија-поротник за судење на малолетници се избира од редот на лица со искуство во воспитанието и образованието на младите;

 

Кон пријавата кандидатите да ги достават следните оригинални или заверени  документи :

            - Уверение за државјанство не постаро од 6 месеци ;

            - Уверение или диплома за завршено образование.

 

            Пријавите, кандидатите да ги поднесуваат кај техничкиот секретар на Претседателот  на Апелациониот суд Битола.

            Ненавремените и некомплетните пријави нема да се разгледуваат.

            Огласот трае до  06.03.2017 година.

 

 

                                                                                                              ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СУДОТ

                                                                                                             Елизабета Манели Ташевска

     Презeми пријава                                                                                           

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_