Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактерАпелациониот суд во Гостивар ја изготви следната, 

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Листата на информации од јавен карактер на Апелациониот суд во Гостивар ја сочинуваат следните групи на информации:

1

Информации за општи податоци

4

Судска пракса: Одлуки наАпелациониот суд во Гостивар.

2

Информации за судиите наАпелациониот суд во Гостивар, освен личните податоци регулирани со Законот за заштита на лични податоци (Службен весник на РМ, бр.7/2005 од 01.02.2005 год.)

5

Соопштенија за јавност

3

Статистика на судот

6

Јавни набавки

Правните и физичките лица од Република Македонија како и странските правни и физички лица можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Апелациониот суд во Гостивар со пополнување на Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на судот или да го симнат тука.

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Апелациониот суд во Гостивар ул. Живко Брајковски бр. 1 Гостивар или на e-mail:info@asgostivar.mk

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон 042/221-544.

Апелациониот суд Гостивар согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации го определи Александар Дуроски – судски соработник.

 


 Преземање

Контакт

Александар Дуроски

Фиксен телефон:
042 221 544
Мобилен телефон:
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_