Соопштение за јавен оглас бр.3/2019 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за јавен оглас бр.3/2019

Соопштенија за јавност  |  11.2.2020
Резултати од административната селекција

ПРИЛОГ 2

 

АПЕЛАЦИОНЕН СУД СКОПЈЕ
Јавен оглас бр.3/2019


РАНГ ЛИСТА
Со шифри на кандидатите кои ја поминале административната селекција со број на освоени бодови.

 

- За работно место категорија Г – ниво Г3-судски референт-дактилограф

 

- Шифра 413 - Вкупно 27,26 бода;

- Шифра 414 - Вкупно 27,04 бода;

- Шифра 411 - Вкупно 26,79 бода;

- Шифра 404 - Вкупно 24,52 бода;

- Шифра 407 - Вкупно 22,64 бода;

- Шифра 412 - Вкупно 21,74 бода;

- Шифра 408 - Вкупно 21,46 бода;

- Шифра 409 - Вкупно 20,84 бода;

- Шифра 402 - Вкупно 19,55 бода;

- Шифра 403 - Вкупно 17,99 бода;

- Шифра 405 - Вкупно 16,85 бода;

 

 

ПРИЛОГ 3

 

АПЕЛАЦИОНЕН СУД СКОПЈЕ
Јавен оглас бр.3/2019


Л И С Т А
Со шифри на кандидатите за кои постапката за селекција завршила,

 

- За работно место категорија Г – ниво Г3-судски референт-дактилограф

 

- Шифра 401

- Шифра 406

- Шифра 410

 

 

ПРИЛОГ 4

 

АПЕЛАЦИОНЕН СУД СКОПЈЕ
Јавен оглас бр.3/2019

И Н Ф О Р М А Ц И Ј А
За денот и часот за одржувањето на втората фаза на селекцијата

 

Втората фаза на селекцијата – полагањето на испитот- стручен дел за судски службеник ќе се одржи на 20.2.2020 година (четврток) во 9 часот во Апелациониот суд Скопје.

 

Полагањето на испитот – стручен дел е со максимално времетраење од 60 минути.

 

Прашања за стручниот дел од испитот ќе бидат од следните области:

- Закон за судови

- Законот за судска служба

- Закон за управување со движењето на предметите во судовите и

- Судски деловник.

Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски – ниска сложеност), се објавени на web страната на судот, во делот - Брзи линкови.

Кандидатите кои ќе го положат стручниот дел од испитот за судски службеник, ќе продолжат со полагање на делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската Унија, кој ќе биде во времетрање од 60 минути.

Кандидатите кои ќе го положат стручниот дел од испитот и испитот за проверка на знаење на јазиците, ќе продолжат со интервју.


 

Комисија за селекција за вработување

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_