СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Соопштенија за јавност  |  26.4.2023

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Апелациониот суд Скопје во интерес на јавноста и медиумите информира дека постапувајќи по кривичниот предмет КЖ-208/23, по одржана јавна седница донесе решение со кое ја одби како неоснована жалбата на обвинетиот Ж. М. од С. и обвинетото правно лице ПЗУ Клиничка болница Ж. М. од С., изјавена преку бранителите и решението на Основниот кривичен суд Скопје К.бр.349/23 од 24.02.2023 година, со кое предлогот за определување на привремени мерки за обезбедување на имотно-правно побарување на Основното јавно обвинителство Скопје КО.бр.2859/22 од 23.02.2023 година према обвинетиот Ж.М. и обвинетото правно лице ПЗУ Клиничка болница Ж. М. од С. е уважен, го потврди.

Советот на овој суд најде дека првостепениот суд правилно постапил кога го прифатил предлогот на Обвинителството и спрема обвинетите определил привремени мерки - забрана за оптоварување и располагање со недвижноста наведена во изреката на решението, како и забраната за исплата на износите наведени во изреката на обжаленото решение од сметките на правното лице за износите за кои е определена мерката, наоѓајќи дека се исполнети сите законски услови.

Вака донесената одлука ќе биде објавена во целост на веб-страницата на Судот во рокот определен со Законот за управување со движењето на предметите во судовите.

                                                              

26.04.2023

                                                                              

                                                                       АПЕЛАЦИОНЕН СУД СКОПЈЕ

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_