Јавен оглас бр.1/2019 за вработување на 1 судски службеник [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Јавен оглас бр.1/2019 за вработување на 1 судски службеник

Соопштенија за јавност  |  28.10.2019

Врз основа на член 20 и 25 од Законот за судска служба (Сл.в. на РМ бр.43/14 и 198/18), Правилникот за  формата и содржината на јавниот оглас, формата, содржината и начинот на поднесување на пријавата, на спроведување на административната селекција, на испитите, проверката на веродостојност на докази и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција во зависност од категориите на работни места, како и други прашања во врска со постапката за вработување на судски службеници (Сл.в. на РМ бр.236/18 од 24.12.2018), согласноста од Министерот за финансии бр. 18-673/2 од 28.1.2019 година,

 

АПЕЛАЦИОНИОТ СУД СКОПЈЕ
објавува
ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2019
За вработување на 1 судски службеник

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_