СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВЕН ОГЛАС БР. 6/2021 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВЕН ОГЛАС БР. 6/2021

Новости  |  01.3.2022
Резултати од испитот за судски службеник

 

АПЕЛАЦИОНЕН СУД СКОПЈЕ

 

Резултати од испитот за судски службеник

Јавен оглас број 6/2021

 

Испитот за кандидатите за вработување преку јавен оглас број 6/2021 на Апелациониот суд Скопје е одржан со почеток во 9:00 часот на ден 01.03.2022 година, вторник, во просториите на Апелациониот суд Скопје. 

Согласно член 31 став 5 од Законот за судска служба (Сл.Весник бр.43/14,33/15,98/15, 6/16 и 198/2018) и член 17 став 3 од Правилникот за формата и содржината на јавниот оглас, формата, содржината и начинот на поднесување на Пријавата, на спроведување на административната селекција, на испитите, проверката на веродостојност на докази и интервјуто, како и начинот  на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција во зависност од категориите на работни места, како и други прашања во врска со постапката за вработување на судски службеници (Сл. Весник 236/2018 година), на интернет страницата на Судот, објавуваме:

ПРИЛОГ 1 - Листа на кандидати кои го полагале испитот, која ги содржи следните податоци: за секој кандидат кој го полагал испитот шифрата и освоените бодови од испитот

За работно место:

Kатегоријата В ниво В-4 – Помлад судски соработник

Шифра

Бодови од стручниот дел од испитот за судски службеник

Проверка на знаење на еден од трите користени јазици на ЕУ (англиски јазик)

Шифра asskopje02

24,25

15

Шифра asskopje05

23,5

14,5

Шифра asskopje06

25

14

 

ПРИЛОГ 2 -Ранг листа со шифри на кандидатите кои продолжуваат на интевју, со бројот на освоени бодови од администратвната селекција и испитот

За работно место:

Kатегоријата В ниво В-4 – Помлад судски соработник

Шифра

Бодови од административната селекција

Бодови од стручниот дел од испитот за судски службеник

Проверка на знаење на еден од трите користени јазици на ЕУ (англиски јазик)

Шифра asskopje02

24,162 бода

24,25

15

Шифра asskopje05

19,74 бода

23,5

14,5

Шифра asskopje06

16,2952 бода

25

14

 

 

ПРИЛОГ 3 - Листа на шифри на кандидатите кои не продолжуваат на интервју

За работно место:

Kатегоријата В ниво В-4 – Помлад судски соработник

/

 

 

ПРИЛОГ 4- Информација за денот и часот на одржување на интервјуто

И Н Ф О Р М А Ц И Ј А

За денот и часот за одржувањето на третата фаза на селекцијата

          Третата фаза на селекцијата – Интервју со кандидатите кои го положиле стручниот дел од испитот и еден од трите најчесто користени јазици на ЕУ (англиски јазик) ќе се одржи на ден 01.03.2022 година (вторник) во 11:00 часот во Апелациониот суд Скопје.

 

Комисија за селекција за вработување

                                                           

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_