Соопштение за јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за јавност

Соопштенија за јавност  |  11.3.2021

Јавен оглас бр.1/2021 за вработување на осум судски службеници на неопределено време

 

Врз основа на член 20 и 25 од Законот за судска служба (Сл.в. на РМ бр.43/14, 33/15, 98/15, 6/16, 198/18 и 248/18), Правилникот за формата и содржината на јавниот оглас, формата, содржината и начинот на поднесување на пријавата, на спроведување на административната селекција, на испитите, проверката на веродостојност на докази и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција во зависност од категориите на работни места, како и други прашања во врска со постапката за вработување на судски службеници (Сл.в. на РМ бр.236/18 од 24.12.2018), известувањето од Министерот за финансии бр. 18-5286/2 од 02.10.2020 година и бр.18-440/2 од 27.01.2021 година и известувањето од Министерот за финансии бр.18-8186/2 од 16.12.2020 година и бр.18-441/2 од 27.01.2021 година

 

АПЕЛАЦИОНИОТ СУД СКОПЈЕ

објавува

за вработување на осум судски службеници на неопределено време

оглас бр.1/2021

пријава за вработување на судски службеници преку јавен оглас

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_