Годишен план за работа [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Годишен план за работа

Апелациониот суд Скопје со Програмата за работа на Судот, утврдена согласно член 92 став 2 од Законот за судовите ги конкретизира работите и задачите од својот делокруг, особено видот и бројот на предметите, следењето и проучувањето на проблемите што произлегуваат од судската практика, а кои се од интерес за правилно и единствена примена на законот, укажување правна помош на основните судови од подрачјето на Апелациониот суд Скопје, преку посети, определување судии за соработка со основните судови, заземање ставови по правни прашања на основните судови и друго.

Година
Опис Година Преземање
Програма и план за спречување на корупција и судир на интереси 2023-2025
2023
Методологија за вршење посети на основните судови од подрачјето на Апелациониот суд Скопје за 2024 година
2024
Програма за работа на Апелационен суд Скопје за 2024 година
2024
Стратешки план на Апелационен суд Скопје 2021 - 2023
2021
Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести