Општи податоци [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Општи податоци

 АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ВО СКОПЈЕ СОГЛАСНО ЧЛ.33 ОД ЗАКОНОТ ЗА СУДОВИТЕ Е НАДЛЕЖЕН:

 1. да решава по жалбите против одлуките на основните судови од своето подрачје;
 2. да решава за судир на надлежност меѓу судовите од прв степен од своето подрачје и
 3. да врши други работи определени со закон.

СУДОТ Е ОСНОВАН ЗА ПОДРАЧЈАТА НА ОСНОВНИТЕ СУДОВИ ВО:

 •    Велес
 •    Гевгелија
 •    Кавадарци
 •    Кратово
 •    Крива Паланка
 •    Куманово
 •    Неготино
 •    Основен граѓански суд - Скопје и
 •    Основен кривичен суд - Скопје
Историјат
Надлежност и организација
Судска зграда

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести