Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести сите

Година
Категорија

 • Новости  | 12.2.2020 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ 1/2020

  Врз основа на член 22 и 23 од Законот за работни односи (“Службен весник на РМ” бр.74/15 и бр.120/18), како и член 59 и 60 од Правилникот за внатрешна организација и систематизација на работните места во Врховниот суд на Република Македонија 03Су.бр.893/18 од 12.12.2018 година и согласност од Министерство за финансии бр.18-12242/2 од 31.12.2019 година [повеќе]
 • Новости  | 04.2.2020 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  СООПШТЕНИЕ

  Делегација на Врховниот суд на Република Северна Македонија, предводена од ВД претседателот на Судот, м-р Фаик Арслани, на покана на претседателот на Европскиот суд за човекови права, присуствуваше на традиционалната свеченост по повод годишната работа на Европскиот суд за човекови права во Стразбур. [повеќе]
 • Новости  | 24.1.2020 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со амбасадорот на САД во Република Северна Македонија

  ВД Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, м-р Фаик Арслани, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 21 јануари 2020 година, оствари средба со амбасадорот на САД во Република Северна Македонија, НЕ Кејт Мари Брнс, која беше придружувана од г-а Дајана Палеквин, политички советник и г-а Кристина Каранакова, политички аналитичар. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.1.2020 | Судски совет на РСМ

  Информација

  Поради истекување на мандатот на досегашниот член на Судскиот совет на РСМ Шемседин Јусуфи... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.1.2020 | Судски совет на РСМ

  Информација

  [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 17.1.2020 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со директорот на АПЈ, г-дин Илбер Села

  ВД Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, м-р Фаик Арслани, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 15 јануари 2020 година, оствари средба со г-дин Илбер Села, директор на Агенцијата за примена на јазикот што го зборуваат најмалку 20% од граѓаните на Република Северна Македонија и г-дин Лазо Матовски, раководител на Секторот за поддршка на директорот. На средбата присуствуваа и претставници од кабинетот на претседателот. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.1.2020 | Судски совет на РСМ

  Соопштение за изработка на Методологиja со индикатори за сложеност на предмети и оценување на судии

  Судскиот совет во соработка со Центарот за правни истражувања и анализи (ЦПИА) го започнува процесот на подготовка на подзаконските акти за унапредување на системот за оценување на судиите во согласност со Законот за Судски совет (Службен весник на РСМ бр. 102/2019). [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.1.2020 | Судски совет на РСМ

  Соопштение

  Судскиот совет на РСМ го осудува однесувањето на адвокатот Јовица Страшовски бранител на поранешниот градоначалник на Општина Гази Баба, во случајот ТНТ кој јавно им се заканува на судијата-поротник, претседателот на Основниот кривичен суд Скопје и на претседателот и членовите на Судскиот совет. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.1.2020 | Судски совет на РСМ

  Соопштение

  Соопштение [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.1.2020 | Судски совет на РСМ

  Соопштение

  Врз основа на сумирањето и утврдувањето на резултатот од гласањето за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија од редот на судиите припадници на заедницата која е повеќе од 20% од населението во Република Северна Македонија... [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_