Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести сите

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 25.3.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Шести регионален форум за владеење на правото во Југоисточна Европа

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски и судијата на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Рахилка Стојковска, учествуваа на шестиот по ред Годишен регионален форум посветен на владеењето на правото, кој се одржа на 22 и 23 март 2019 година во Дубровник, Република Хрватска. [повеќе]
 • Новости  | 15.3.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 14 март 2019 година, оствари средба со амбасадорот Самуел Жбогар, шеф на Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија. На средбата присуствуваа и м-р Фаик Арслани, судија на Врховниот суд на Република Северна Македонија, членови на Кабинетот на претседателот и претставник од Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија. [повеќе]
 • Новости  | 08.3.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Заедничка средба со апелационите судови на тема воедначување на примена на законите и судската практика

  Во Врховниот суд на Република Северна Македонија на 07 март 2019 година, се одржа заедничка работна средба на Врховниот суд на Република Северна Македонија и апелационите судови на тема воедначување на примена на законите и судската практика „Концепт за работа и усогласување“. [повеќе]
 • Новости  | 06.3.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со aмбасадорот на Народна Република Кина во Република Северна Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски, на 06.03.2019 година, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија, оствари средба со Н.Е. г-ѓа Јин Лисјен, амбасадор на Народна Република Кина во Република Северна Македонија. [повеќе]
 • Известувања  | 04.3.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  СООПШТЕНИЕ

  Поради зголемениот интерес на медиумите во врска со предметот познат во јавноста под името „Империја“, ја информираме јавноста дека Врховниот суд на Република Северна Македонија на ден 04 март 2019 година, донесе решенија по предметите заведени под Вкж1.бр.13/2019, Вкж1.бр.14/2019 и Вкж1.бр.15/2019, со кои ги уважи жалбите на обвинетите Ј.К., Ц.П. и Н.Ј., решенијата на Апелациониот суд Скопје ги преиначи на начин што ги укина мерките куќен притвор и ги пушти обвинетите да се бранат од слобода веднаш по приемот на решенијата. [повеќе]
 • Новости  | 21.2.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со aмбасадорот на Република Франција во Република Северна Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, Јово Вангеловски, заедно со судијата Мирјана Радевска Стефкова и членови на Кабинетот, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија на 20.02.2019 година, остварија средба со Н.Е. г-н Кристијан Тимоние, aмбасадор на Република Франција во Република Северна Македонија. На средбата присуствуваа и г-ѓа Julie Maraval, аташе за соработка во Француската Амбасада и г-ѓа Alice Proy, слушател на Академијата за судии во Република Франција. [повеќе]
 • Новости  | 20.2.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Посета на слушател од Академијата за судии во Република Франција

  Во дводневна посета на Врховниот суд на Република Северна Македонија, престојуваше г-ѓа Alice Proy, слушател на Академијата за судии во Република Франција. [повеќе]
 • Известувања  | 13.2.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска

  [повеќе]
 • Известувања  | 12.2.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  СООПШТЕНИЕ

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на 12 февруари 2019 година, оствари средба со претседателите на сите судови во Република Македонија. На средбата беа присутни и претседателот на Судскиот буџетски совет, г-н Зоран Караџовски и претседателот на Здружението на судиите на Република Македонија, д-р Џемали Саити. [повеќе]
 • Известувања  | 08.2.2019 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со амбасадорот на Јапонија во Република Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на 08.02.2019 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, оствари средба со Н.Е. г-ѓа Кеико Ханеда, амбасадор на Јапонија во Република Македонија. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_