Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести сите

Година
Категорија

 • Известувања  | 26.9.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  СООПШТЕНИЕ

  Согласно надлежноста на Врховниот суд на Република Македонија во постапката за заштита на гласачкото право при спроведување на референдум на државно ниво, која произлегува од член 64 од Законот за референдум и други облици на непосредно изјаснување на граѓаните („Службен весник на Република Македонија“ бр.81/2005), Врховниот суд на Република Македонија одлучува по жалбите против решенијата на Државната изборна комисија, изјавени во рок од 48 часа од денот на приемот на решението. [повеќе]
 • Известувања  | 21.9.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Делегација на Европската комисија за ефикасност на правдата во посета на Врховниот суд на Република Македонија

  Во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, на ден 20.09.2018 година, Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, заедно со судиите Рахилка Стојковска и Снежана Ѓорѓиеска Зекирија и членови на Кабинетот на претседателот, остварија средба со претставници на делегацијата на Европската комисија за ефикасност на правдата (СЕРЕЈ), предводени од заменик претседателот на Комисијата, Рамин Гурбанов. [повеќе]
 • Новости  | 13.9.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Одржана средба со претставници на Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР во Република Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 12 септември 2018 година во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, оствари средба со заменик Шефот на Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР во Република Македонија, Доналд Бисон и правниот аналитичар Светлана Четаикина, во врска со претстојниот референдум кој ќе се одржи на 30 септември 2018 година. [повеќе]
 • Известувања  | 07.9.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Работна средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 06.09.2018 година, оствари втора средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска, Ѓуро Сеса, меѓународен експерт и консултант за Врховниот суд на Република Македонија, за практичната имплементација на Националната стратегија за реформи во правосудниот сектор и акциониот план во согласност со европските стандарди и практика. [повеќе]
 • Новости  | 03.8.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Одржана средба со Асоцијацијата Зенит

  На ден 19.07.2018 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија беше остварена средба помеѓу претставници од Асоцијацијата Зенит, предводени од г-н Александар Николов и судијата на Врховниот суд на Република Македонија, Рахилка Стојковска. [повеќе]
 • Новости  | 03.8.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Делегација на Венецијанската комисија во посета на Врховниот суд на Република Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 09.07.2018 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, оствари средба со претставници на делегацијата на Венецијанската комисија, по повод побарано мислење за законите од областа на судството. [повеќе]
 • Известувања  | 19.7.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 18.07.2018 година, во просториите на Врховниот суд на Република Македонија, оствари средба со Претседателот на Врховниот суд на Република Хрватска, Ѓуро Сеса, меѓународен експерт и консултант за Врховниот суд на Република Македонија, избран преку механизмот на експертска координација, кој се спроведува во рамките на проектот на Европската Унија во соработка со Совет на Европа, за хоризонтална поддршка на земјите од Западен Балкан и Турција. Г-нот Сеса беше придружуван од претставници на Советот на Европа, Делегацијата на Европската Унија и Министерството за правда на Република Македонија. [повеќе]
 • Известувања  | 05.7.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Одржана средба со Претседателот на Здружението на новинарите на Македонија

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 04.07.2018 година, оствари средба со претставници од Здружението на новинарите на Македонија, предводени од претседателот на здружението, Насер Селмани [повеќе]
 • Новости  | 13.6.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Средба со г-н Тибор Драшковиќ, експерт за поддршка на процесот на реформа на правосудниот систем

  Претседателот на Врховниот суд на Република Македонија, Јово Вангеловски, на ден 12.06.2018 година, оствари средба со г-н Тибор Драшковиќ, поранешен министер за правда, министер за финансии и државен секретар на Унгарија, експерт за поддршка на процесот на реформа на правосудниот систем, ангажиран во рамки на ИПА проектот „Поддршка за управување со ЕУ фондови“, во рамки на Компонента 1. [повеќе]
 • Новости  | 12.6.2018 | Врховен суд на Република Северна Македонија

  Посетата на Оценска мисија за Поглавје 23 – Правосудство и фундаментални права, Управна постапка и управно право на Врховниот суд на РМ

  Во рамките на посетата на Оценска мисија за Поглавје 23 – Правосудство и фундаментални права, Управна постапка и управно право на Република Македонија, делегација предводена од експертот Ms. Susette Schuster, судија при Врховен Управен суд во Келн, Германија, на ден 12.06.2018 година оствари работна средба со судиите на Врховниот суд на Република Македонија Киро Здравев, Исамедин Лимани и Рахилка Стојковска. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_