За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

 

Претседател

CV на Претседател

Судија Мерсим Марку

Име и презиме:
Мерсим Марку
Година на избор:
2021
Област на која работи судијата:
Судија по граѓанска материја

Образование:

Oсновно и средно образование  завршил во Дебар, по завршување на средно образование се запишал на Правен факултет во Приштина учебна година през  1982/83 а го завршив на ден 17.03.1987 год..

Работно искуство:

За прв пат се вработил  во ХЕК Југохром – Јегуновци – ОЗЕТЕ Депласт Дебар на ден 12.06.1989 год. се до 31.05.2001 год. на работно место секретар.

Правосудниот испит го положил во Октомври месец 1998 год. при Министерство за Правда на РМ Скопје. На ден 13.09.2002 год. се вработил во ФЗО на РМ подрачна единица Дебар на работно место стручен соработник за рефундација на средства се до 13.07.2002 год.

За судија e избран на ден 14.07.2004 год. како судија  постапувал по извршни предмети заклучно со 31.12.2008 год. од 01.01.2009 год. работел во граѓанската материја. Како претседател е избран со одлука број 07-512/1 од 08.03.2012 на Сновниот суд Дебар

Судиите

Судија Дамјан Илоски

Судија Дамјан Илоски

Име и презиме:
Дамјан Илоски
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
Судија по граѓанска материја

Образование:

Основно и средно образование ги завршува во Струга . По завршувањето на средно образование се запишува на Правниот факултет во Скопје на Правосудна насока и истиот го завршува на ден 12.02.1988 год.

Работно искуство:

Се вработува за прв пат во Основниот суд во Струга на ден 01.06.1989 год. како судски приправник .По стекнувањето на потребното искуство на ден 19.06.1991 год. го положува правосудниот испит после што е распореден како стручен соработник. За судија е избран на ден 14.07.2004 год.и тоа во  Основниот суд во Дебар каде сеуште работи.Како судија и работи на граѓанска материја.

Судија Мерсим Марку

Судија Мерсим Марку

Име и презиме:
Мерсим Марку
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
Судија по граѓанска материја

Образование:

Основно и средно образование завршил во Дебар, по завршување на средното образование се запишал на Правен факултет во Приштина во учевната година 1982/1983 а го завршил на ден 17.03.1987 год.

Работно искуство:

За прв пат се вработил во ХЕК Југохром - Јегуновци - ОЗЕТЕ Депласт Дебар на ден 12.06.1989 се до 31.05.2001

Правосуднит испит го положил во Октомври 1998 при Министерство за Правда на РМ Скопје. На ден 13.07.2002 се вработи во ФЗО на РМ Подрачна единица Дебар на работното место - Стручен соработник за рефундација на средства се до 13.09.2002.

За судија е избран на ден 14.07.2004 како судија постапувал по извршни предмети заклучно со 01.01.2009 работел во граѓанска материја. Како претседател е избран со одлука бр.07-512/1 од 08.03.2012 на Основен суд Дебар.

Судија Оруч Абазовски

Судија Оруч Абазовски

Име и презиме:
Оруч Абазовски
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
Судија по кривична материја

Образование:

Oсновно образование завршил во с.Џепиште  средно образование  завршил во Дебар се запишал на Правен факултет во Скопје и дипломирал на 14.02.1991 год.

Работно искуство:

Kако приправник во Општинскиот суд за прекршоци се вработил на 03.04.1992 год. правосуден испит положил на 01.07.1995 год. после тоа станува стручен соработник а од 01.07.1996 год.  е стручен соработник во Основниот суд во Дебар.На ден 19.03.2004 год. е избран за судија во Основниот суд Дебар.

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_