Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Слободен пристап до информации

 

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер ( Сл.весник на РМ бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, Основниот суд Гостивар ја изготви следната:

 

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

Листата на информации од јавен карактер на Основниот суд Гостивар ја сочинуваат следните групи на информации:

 

  1. Информации за општи податоци
  2. Информации за судиите на Основниот суд Гостивар, освен личните податоци регулирани со Законот за заштита на лични податоци (Сл.Весник на РМ бр.7/05)
  3. Статистика на судот
  4. Судска пракса: Одлуки на Основниот суд Гостивар
  5. Соопштенија за јавност
  6. Јавни набавки

 

Правните и физичките лица од РМ како и странските правни и физички лица можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основниот суд во Гостивар со пополнување на Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на судот или да го симнат тука.

 

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основниот суд Гостивар на ул. „Живко Брајкоски“ бр.1 Гостивар или на е-маил:slobodenpristap@osgostivar.mk

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон 042 272 060.

 

Основниот суд Гостивар согласно измените на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер од 12 /2019 година за службено лице за посредување со информации за 2020 го определи лицето Николина Сотироска- судски соработник.

 


 Преземање

Контакт

Николина Сотироска

Фиксен телефон:
042-272-060 локал 171
Мобилен телефон:
078-259-415

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_