За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Кочани постапуваат девет судии и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Сузана Милевска

Име и презиме:
Сузана Милевска
Година на избор:
20.07.2005
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Судиите

Судија Ванчо Трајков

Судија Ванчо Трајков

Име и презиме:
Ванчо Трајков
Година на избор:
14.01.2010
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Судија Дарко Ристов

Судија Дарко Ристов

Име и презиме:
Дарко Ристов
Година на избор:
26.08.2008
Област на која работи судијата:
Граѓанска област - времено делгиран во Основен суд Берово

Образование:

         Роден е на ден 26.12.1979 година во Кочани. На ден 27.11.2002 година дипломирал на Правниот факултет „Јустинијан први“ при Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје со што се здобил со стручен назив Дипломиран правник. Од 02.12.2002 година е запишан во именикот на адвокатски приправници при Адвокатската комора на Република Македонија во Скопје, и наредните две години бил адвокатски приправник во адвокатска канцеларија. На ден 20.12.2004 година го положил правосудниот испит пред испитната комисија за полагање на правосуден испит при Министерството за Правда во Скопје.  

Од 01.04.2005 година е запишан во Именикот на адвокатите при адвокатската комора на РМ Скопје и адвокатската дејност ја вршел до 26.08.2008 година кога е избран за судија во Основен суд Кочани.

 Од 12.10.2006 година до 12.02.2008 година бил член на Надзорен одбор на КЈП Водовод Кочани а од 13.02.2008 година до 26.08.2008 година бил член на Управен одбор на КЈП Водовод Кочани кога од оваа функција самиот си дал оставка поради тоа што бил избран за судија во Основен суд Кочани.

Во периодот додека ја вршел адвокатската дејност има посетувано повеќе семинари и работилници од правната област за што има добиено и соодветни сертификати. Има солидни познавања од областа на компјутерска технологија – Windows, MS Office.

На ден 07.07.2011 година магистрирал на Правниот факултет при Универзитет Гоце Делчев Штип на тема „Причини за долгото траење на стечајните постапки во Република Македонија“ со што се здобил со научен назив Магистер на правни науки - правосудна насока.

На ден 08.03.2012 година е избран за претседател на Основен суд Кочани.

За време на вршењето на судиската функција работел на предмети од стечајната област, стопански предмети, разни граѓански предмети  а постапувал и како пратечки судија во кривичен совет. Како претседател на судот постапува по предмети од стечај, граѓанска и од кривична област.

Судија Зоран Глигоров

Судија Зоран Глигоров

Име и презиме:
Зоран Глигоров
Година на избор:
25.09.1997
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Судија Катерина Цоневска

Судија Катерина Цоневска

Име и презиме:
Катерина Цоневска
Година на избор:
20.07.2005
Област на која работи судијата:
Кривична област

Судија Спиро Борисов

Судија Спиро Борисов

Име и презиме:
Спиро Борисов
Година на избор:
25.12.2012
Област на која работи судијата:
Кривична област

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_