Избор на кандидат по јавен оглас 1/2024 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Избор на кандидат по јавен оглас 1/2024

Новости  |  12.2.2024

           

 

ВД ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ОСНОВЕН СУД КРУШЕВО Ристо Сотиров, во врска со објавениот Јавен оглас број 1/2024 на Основниот суд Крушево за вработување на определено време, согласно чл.14 и чл.21 од Законот за работни односи, на ден 08.02.2024 година го донесе следното:

 

Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

            Се врши избор на единствениот пријавен кандидат кој ги исполнува општите и посебните услови предвидени во Јавниот оглас бр. 1/2024 на Основниот суд Крушево за вработување на определено време до 31.12.2024 година :

  1. За работното место “Самостоен референт - сметководител“ , категорија „Г“, ниво „Г-1“, 1 (еден) извршител, СЕ ИЗБИРА  кандидатот

Христо Христоски, ул. „Манчу Матак“ бр.24,  7550  Крушево.

Со избраниот кандидат да биде склучен Договор за вработување на определено време.

 

О б р а з л о ж е н и е

 

Врз основа на Согласноста на Министерството за финансии број 19 – 772/2 од 24.01.2024 година и известувањето на Судскиот буџетски совет број 08-58/3 од 25.01.2024 година, Основниот суд Крушево во два дневни весници – „Вечер“ и „Коха“, објави Јавен оглас за вработување на определено време на 1(еден) извршител на работното место Самостоен референт – сметководител.

По истекот на рокот за пријавување на Огласот, ВД Претседателот на судот изврши избор како во изреката на решението согласно чл.21 од Законот за  работни односи.

Основен суд Крушево на ден 08.02.2024 година.

 

                                                               ОСНОВЕН СУД КРШЕВО

                                                                            ВД Претседател,

                                                                            Ристо Сотиров

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_