Канцеларија за односи со јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ” бр.13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Куманово ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен суд Куманово ја сочинуваат следните групи на информации:

1 Општи информации за судот 2 Информации за судски рочишта
3 Судска Власт 4 Судска пракса
5 Контакт информации 6 Информации: Соопштенија за јавноста; Јавни набавки; Закон за судски такси

Граѓаните на Република Северна Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен суд Куманово со пополнување на - Барање за пристап до информација од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основен суд Куманово или да го превземат од следнава адреса: Барање за пристап до информации од јавен карактер

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата Основен суд Куманово ул.11 Октомври бб или на е-маил info@oskumanovo.mk како и на факс бр. 031 422 876

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 031 411 555 лок.117

Основен суд Куманово согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службено лице за посредување со информации од јавен карактер ја определи: Судски соработник - Мирјана Максимовска,  за замена во нејзино отсуство се определува Судски соработник Марта Крашовиќ.

Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, контактирајте не. На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок.

Ви благодариме.

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести