Информација за прашања за полагање по објавениот оглас 2/2018 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Информација за прашања за полагање по објавениот оглас 2/2018

Соопштенија за јавност  |  28.1.2019

 

Прашања за испит за кандидатите за Судски администратор ќе бидат од следните области:

 

- Судски деловник

- Закон за судови

- Закон за судска служба

- Закон за управување со движењето на предметите во судовите

- Закон за кривична постапка

- Закон за парнична постапка

- Закон за управните спорови

- Закон за буџетите и сметководство

 

Прашања за испит за кандидатите за ​Виш судски референт ќе бидат од следните области:

- Судски деловник

- Закон за судови

- Закон за судска служба

- Закон за управување со движењето на предметите во судовите

 

И истите се објавени на web страната на судот во делот Брзи линкови

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_