Резултати од административна селекција во врска со објавениот оглас бр.3/20 за работно место Судски администратор [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Резултати од административна селекција во врска со објавениот оглас бр.3/20 за работно место Судски администратор

Новости, Соопштенија за јавност  |  21.12.2020
Резултати административна селекција во врска со објавениот оглас бр.3/20 за работно место Судски администратор

 

ПРИЛОГ 1


ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 3/20


ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ

I. За работното место од точка 1 (еден) за работно место Судски администратор,  категорија А2 - 1 (еден) извршител 


1. Неуредни кандидати се:
- Нема
2. Уредни кандидати се:
- Шифра osk 843/20. Освоени бодови од административната селекција: за образование 13.7 бода, за работно искуство 2.5 бода, за работа со комјутери 5 бода, за позитивна препорака од претходно работно место 0,5 бода. Вкупно 21.7 бода.


           Неуредни канидати се:
- Нема

 

 

 

 

ПРИЛОГ 2


ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 3/20


РАНГ ЛИСТА

Со шифри на кандидатите кои ја поминале административната селекција со број на освоени бодови се:
За работно место Судски администратор 
1.Шифра osk 843/20,  освоени бодови: 21,7

 

                                                         Од Комисија за селекција

 

 

 

ПРИЛОГ 3


ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 3/20

ИНФОРМАЦИЈА


За денот и часот на одржување на втората фаза на селекција
Втората фаза на селекцијата – полагање на испитот – стручен дел за судски службеник ќе се одржи на 28.12.2020 година (понеделник) во 10.00 часот во Основен суд Куманово.
Полагањето на испитот – стручен дел е со максимално времетраење од 60 (шеесет) минути.

 

                                                                       Од Комисија за селекција

 

 

 

ПРИЛОГ 4


ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 3/20

 

Информација за денот и часот на одржување на втората фаза од селекција за вработување 
Полагање на испитот од стручниот дел и делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија (англиски, француски и германски) на кандидатите, ќе се одржи на 28.12.2020 година (понеделник) во 10:00 часот во Основниот суд Куманово.
Прашања за стручниот дел од испитот за кандидатите од категорија А, ниво А2 – Судски администратор, ќе бидат од следните области: 
- Закон за судска служба
- Судски деловник
- Закон за Кривична постапка 
- Закон за Парнична постапка
- Закон за судови
- Закон за управување со движење на  предмети во судови
Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски и германски) – висока  сложеност, се објавени на web страната на судот во делот - Брзи линкови.
Кандидатите на денот на одржувањето на стручниот испит потребно е со себе да понесат документ за лична идентификација (важечка лична карта или патна исправа).

Од  Комисија за селекција за вработување  на судски службеници во Основен суд Куманово 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_