КОНЕЧНА РАНГ ЛИСТА НА КАНДИДАТИ СО ВКУПЕН БРОЈ НА ОСВОЕНИ БОДОВИ ПО ЈАВЕН ОГЛАС бр.2/23 ЗА РАБОТНО МЕСТО ПОД т.2 ВИШ СУДСКИ РЕФЕРЕНТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

КОНЕЧНА РАНГ ЛИСТА НА КАНДИДАТИ СО ВКУПЕН БРОЈ НА ОСВОЕНИ БОДОВИ ПО ЈАВЕН ОГЛАС бр.2/23 ЗА РАБОТНО МЕСТО ПОД т.2 ВИШ СУДСКИ РЕФЕРЕНТ

Новости, Соопштенија за јавност  |  09.2.2024
Конечна ранг листа на кандидати по јавен оглас бр.2/23 и вкупен број на освоени бодови од административна селекција и писмен дел од испитот
 
ПРИЛОГ 1
 
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 2/23
 
ЛИСТА НА КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛАГАЛЕ СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ
 
За работно место Виш судски референт, категорија Г, Ниво Г2, 4 - (четири) извршители:
 
- Шифра osk 20/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови. 
- Шифра osk 13/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови. 
- Шифра osk 12/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 21,25 бодови. 
- Шифра osk 14/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови. 
- Шифра osk 19/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови. 
- Шифра osk 16/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови.
- Шифра osk 29/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови.
- Шифра osk 11/23 - oсвоени бодови во стручниот дел од испитот 13,5 бодиви.
- Шифра osk 17/23 - освоени бодови во стручниот дел од испитот 4,75 бодови.
 
ИНФОРМАЦИЈА

Кандидатот со шифра osk 23/23 не се појави за полагање на стручен дел од испитот и испитот за делот на проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазика на европска унија.

Кандидатите со шифра osk 11/23 и osk 17/23 не го положија стручниот дел од испитот, и за нив полагањето е завршено и постапката завршува.
                 
         
                                                             ОД КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА

 

ПРИЛОГ 2

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 2/23
 
ЛИСТА НА КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛАГАЛЕ ИСПИТОТ НА ДЕЛ ЗА ПРОВЕРКА ЗА ЗНАЕЊЕ НА ЕДЕН ОД ТРИТЕ НАЈЧЕСТО КОРИСТЕНИ ЈАЗИЦИ НА ЕВРОПСКА УНИЈА – АНГЛИСКИ
 
За работно место Виш судски референт, категорија Г, Ниво Г2, 4 - (четири) извршители :
 
  -  Шифра osk 20/23 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14,5 бодови. 
  -  Шифра osk 13/23 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14 бодови.  
  - Шифра osk 12/23 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14 бодови.  
   - Шифра osk 14/23- Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14,5 бодови.  
  - Шифра osk 19/23 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14 бодови.  
 -  Шифра osk 16/23 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 15 бодови.  
 - Шифра osk 29/23 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 15 бодови. 
 
                                                             
ОД КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА

 

ПРИЛОГ 3
 
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 2/23

 

РАНГ ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ ПРОДОЛЖУВААТ НА ИНТЕРВЈУ, СО ОСВОЕНИ БОДОВИ ОД АДМИНИСТРАТИВНАТА СЕЛЕКЦИЈА, СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ И ИСПИТОТ НА ДЕЛ ЗА ПРОВЕРКА ЗА ЗНАЕЊЕ НА ЕДЕН ОД ТРИТЕ НАЈЧЕСТО КОРИСТЕНИ ЈАЗИЦИ НА ЕВРОПСКА УНИЈА – АНГЛИСКИ

Со шифри на кандидатите кои поминале административната селекција, стручниот дел од испитот и испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски со број на освоени бодови се:

За работно место Виш судски референт, категорија Г, Ниво Г2, 4 - (четири) извршители:
-   Шифра osk 20/23 - освоени бодови од административната селекција 29,48 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 14,5 бодови. Вкупно  освоени бодови 68,98. 
-   Шифра osk 19/23 - освоени бодови од административната селекција 29,01 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 14 бодови. Вкупно освоени бодови 68,01.
 
- Шифра osk 13/23 - освоени бодови од административната селекција 27,62 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 14 бодови. Вкупно  освоени бодови 66,62.
 
- Шифра osk 14/23 - освоени бодови од административната селекција 25,91 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 14,5 бодови. Вкупно  освоени бодови 65,41.
 
- Шифра osk 16/23 - освоени бодови од административната селекција 21,83 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 15 бодови. Вкупно  освоени бодови 61,83.
 
- Шифра osk 29/23 - освоени бодови од административната селекција 19,41 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 15 бодови. Вкупно  освоени бодови 59,41.
 
- Шифра osk 12/23 - освоени бодови од административната селекција 22,82 бодови. Освоени бодови во стручниот дел од испитот 21,25 бодови и освоени бодови од испитот за проверка на англиски јазик 14 бодови. Вкупно  освоени бодови 58,07.
 
 
 
 
         
                                                                    ОД КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА
 
 
 
 
 
ПРИЛОГ 4

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 2/23

ЛИСТА

 
Со шифри на кандидатите кои не продолжуваат на интервју:
 
- Шифра osk 23/23 - кандидатот не се појави за полагање на стручниот дел од испитот и  испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија.

- Шифра osk 11/23 – кандидатот не го положи стручниот дел од испитот.

- Шифра osk 17/23 – кандидатот не го положи стручниот дел од испитот.
 
 
 
 
                                                   
 
 
 ОД КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА
 
 
 
 
 
ПРИЛОГ 5

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 2/23
 
ИНФОРМАЦИЈА
За денот и часот на одржување на интервјуто
 
Се известуваат кандидатите кои продолжуваат на интервју по Јавниот оглас број 2/23  на Основен суд Куманово, за вработување на неопределено време на 4 - (четири) судски службеници за работно место од Категорија Г, ниво Г-2 Виш судски референт  4 - четири извршители, дека интервјуто ќе се одржи на 15.02.2024 година (Четврток) во 11:30 часот.
 
 

 

 
                                                                               ОД КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_