Ранг листа на кандидати по ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/22 за работно место под т.1 Категорија В, ниво В-3 - Судски соработник - 2 извршитела [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Ранг листа на кандидати по ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/22 за работно место под т.1 Категорија В, ниво В-3 - Судски соработник - 2 извршитела

Соопштенија за јавност  |  10.3.2023
Ранг листа на кандидати по јавен оглас бр.1/22 за работно место под т.1 Категорија В, ниво В-3 - Судски соработник - 2 извршитела со број на освоени бодови од административна селекција
ПРИЛОГ 1
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 1/22
 
ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ
 
За работното место  под т.1 од јавниот оглас бр.1/22 - Судски соработник, категорија - В, Ниво - В3, 2 извршители: 
 
1. Неуредни кандидати се:

- Шифра osk 11 - нема доказ за работно искуство во струка од една година

- Шифра osk 17 - неуредна пријава

- Шифра osk 20 - нема доказ за работно искуство во струка од една година

2. Уредни кандидати се:

- Шифра osk 10. Освоени бодови од административната селекција: за образование 13.46 бода., за работно искуство 2 бода., за работа со комјутери 5 бода. Вкупно 20,46 бода.

- Шифра osk 13. Освоени бодови од административната селекција: за образование 14,69 бода., за работно искуство 2 бода., за работа со комјутери 5 бода. Вкупно 21.69 бода.

- Шифра osk 14. Освоени бодови од административната селекција: за образование 18 бода., за работно искуство 2 бода., за работа со комјутери 5 бода. Вкупно 25 бода.

- Шифра osk 18. Освоени бодови од административната селекција: за образование 16,98 бода., за работно искуство 2 бода., за работа со комјутери 5 бода, за позитивна препорака од претходно работно место 0,25 бода. Вкупно 24,23 бода.

- Шифра osk 25. Освоени бодови од административната селекција: за образование 12,48 бода., за работно искуство 2.5 бода., за работа со комјутери 5 бода. Вкупно 19,98 бода.
   

Од Комисија за селекција

ПРИЛОГ 2
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 1/22

РАНГ ЛИСТА

Со шифри на кандидатите кои ја поминале административната селекција со број на освоени бодови се:
 
За работно место  Судски соработник, категорија В, Ниво В3  
 
1. Шифра osk 14, освоени бодови: 25
2. Шифра osk 18, освоени бодови: 24,23
3. Шифра osk 13, освоени бодови: 21,69
4. Шифра osk 10, освоени бодови: 20,46
5. Шифра osk 25, освоени бодови: 19,98
 
 
 
 
                                                         Од Комисија за селекција
 
 
 
 
 
ПРИЛОГ 3
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 1/22
 
ИНФОРМАЦИЈА
За денот и часот на одржување на втората фаза на селекција
 
Втората фаза на селекцијата - полагање на испитот кој се состои од два дела и тоа: 
- стручен дел од испитот за судски службеник ќе се одржи на 24.03.2023 година (петок) со почеток во 10.00 часот во Основен суд Куманово,  со максимално времетраење од 60 (шеесет) минути и 
- проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски) со максимално времетраење од 60 (шеесет) минути.
 
Напомена: Помеѓу двата дела од испитот ќе има пауза во траење од 60 (шеесет ) минути. 
 

Прашања за стручниот дел од испитот за кандидатите за работно место под т.1 Категорија В, ниво В-3 - Судски соработник - 2 извршитела, ќе бидат од следните области:

- Закон за судска служба
- Закон за судови
- Судски деловник
- Закон за управување со движење на предмети во судовите
- Закон за кривична постапка
- Закон за парнична постапка

Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски и германски) - средно ниво, се објавени на web страната на судот во делот - Брзи линкови.

Кандидатите на денот на одржувањето на стручниот испит потребно е со себе да понесат документ за лична идентификација (важечка лична карта или патна исправа).

 

 
                                                                       Од Комисија за селекција

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_