СООПШТЕНИЕ ПО ОГЛАС бр.1/19 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ПО ОГЛАС бр.1/19

Новости, Соопштенија за јавност  |  24.1.2020
Соопштение по оглас бр.1/19

ПРИЛОГ 1

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 1/19

 

ЛИСТА НА КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛАГАЛЕ СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ

 1. За работното место од точка 1 (еден) Виш судски референт - благајник, од категорија Г, ниво Г2:
 • Шифра osk 1015 - Освоени бодови во стручниот дел од испитот 24,25 бодови.
 • Шифра osk 1027 - Освоени бодови во стручниот дел од испитот 23,50 бодови.
 1. За работно место од точка 2 (два) Помлад судски референт - доставувач, од категорија Г, ниво Г4:
 • Шифра osk 1012 - Освоени бодови во стручниот дел од испитот 18,25 бодови.
 • Шифра osk 1028 -  Освоени бодови во стручниот дел од испитот 24,25 бодови.
 • Шифра osk 1029 - Освоени бодови во стручниот дел од испитот 25 бодови.

             

                                                           

ПРИЛОГ 2

 

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 1/19

 

ЛИСТА НА КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛАГАЛЕ ИСПИТОТ НА ДЕЛ НА ПРОВЕРКА ЗА ЗНАЕЊЕ НА ЕДЕН ОД ТРИТЕ НАЈЧЕСТО КОРИСТЕНИ ЈАЗИЦИ НА ЕВРОПСКА УНИЈА – АНГЛИСКИ

 

 1. За работното место од точка 1 (еден) Виш судски референт - благајник, од категорија Г, ниво Г2:
 • Шифра osk 1015 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14.5 бодови.
 • Шифра osk 1027 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 15 бодови.

 

 1. За работно место од точка 2 (два) Помлад судски референт - доставувач, од категорија Г, ниво Г4:
 • Шифра osk 1012 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 13.5 бодови.
 • Шифра osk 1028 -  Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 11.5 бодови.
 • Шифра osk 1029 - Освоени бодови во испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски 14.5 бодови.

                                                                          

ПРИЛОГ 3

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 1/19

РАНГ ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ ПРОДОЛЖУВААТ НА ИНТЕРВЈУ, СО ОСВОЕНИ БОДОВИ ОД АДМИНИСТРАТИВНАТА СЕЛЕКЦИЈА, СТРУЧНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ И ИСПИТОТ НА ДЕЛ ЗА ПРОВЕРКА НА ЗНАЕЊЕ НА ЕДЕН ОД ТРИТЕ НАЈЧЕСТО КОРИСТЕНИ ЈАЗИЦИ НА ЕВРОПСКА УНИЈА - АНГЛИСКИ

Со шифри на кандидатите кои  поминале административната селекција, стручниот дел од испитот и испитот на дел за проверка за знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европска унија - Англиски со број на освоени бодови се:

 1. За работното место од точка 1 (еден) Виш судски референт - благајник, од категорија Г, ниво Г2:
 • Шифра osk 1015 - вкупно 64.79 бодови.
 • Шифра osk 1027 - вкупно 61.74 бодови.
 1.  За работно место од точка 2 (два) Помлад судски референт - доставувач, од категорија Г, ниво Г4:
 • Шифра osk 1029 - вкупно 69.27 бодови.
 • Шифра osk 1012 - вкупно 59.57 бодови.
 • Шифра osk 1028 - вкупно 58.81 бодови.

 

ПРИЛОГ 4

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 1/19

 

ЛИСТА

Со шифри на кандидатите кои не продолжуваат на интервју:

Нема.

 

 

 

 

ПРИЛОГ 5

ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

Јавен оглас 1/19

 

ИНФОРМАЦИЈА

За денот и часот на одржување на интервјуто

Се известуваат кандидатите кои продолжуваат на инетрвју по Јавниот оглас број 1/19 на Основен суд Куманово, за вработување на неопределено време на работните места од категорија Г, ниво Г2- Виш судски референт - благајник - 1 (еден) извршител и од категорија Г, ниво Г4 - Помлад судски референт - доставувач - 1 (еден) извршител, дека интервјуто ќе се одржи на 31.01.2020 година (петок) во 11:00 часот.

Кандидати кои приложиле докази во скенирана форма се должни истите да ги донесат на увид во оригинал или заверен препис заради проверка на нивната веродостојност.

Од Комисијата 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_