СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ од 30.04.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ од 30.04.2020 година

Новости, Соопштенија за јавност  |  30.4.2020
 
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
СУ-361/20
30.04.2020  година
Куманово
 
       Во врска актуелната состојба, зголемениот интерес на пошироката јавност, а со цел, граѓаните да бидат навремено и целосно информирани во врска со работата и постапувањето на Основен суд Куманово, во услови на прогласена вонредна состојба, се издава следното:
 
 
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА
                                                   
        Врз основа на поднесени предлози за издавање на казнен налог, од страна на ОЈО Куманово, за сторени кривични дела Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија од чл.206 ст.1 од КЗ, Основиот суд Куманово, во периодот од 01.04.2020 година, заклучно со 30.04.2020 година, донесе вкупно седумдесет (70) пресуди со кои обвинетите се огласени за виновни за наведеното кривично дело и се осудени на парични казни, во денарска противвредност од 1.000 евра, до денарска противредност на износ од 2.000 евра.
Наведените кривични дела обвинетите ги сториле на начин што, за време на пандемија, како епидемија од глобални размери, прогласена со одлука на СЗО од 11.03.2020 година, во истите околности, за време на пандемија од глобални размери, не ги почитувале одлуките на Владата на РСМ, насочени кон спречување на ширење и сузбивање заразната болест, преизвикана од вирусот Ковид 19.
 
 

 

 
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО

 

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_