Ранг листа на кандидати по ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/22 за работно место под т.2 Категорија В, ниво В-1 - Советник информатичар - 1 извршител [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Ранг листа на кандидати по ЈАВЕН ОГЛАС бр.1/22 за работно место под т.2 Категорија В, ниво В-1 - Советник информатичар - 1 извршител

Соопштенија за јавност  |  10.3.2023
Ранг листа на кандидати по јавен оглас бр.1/22 за работно место под т.2 Категорија В, ниво В-1 - Советник информатичар - 1 извршител со број на освоени бодови од административна селекција
ПРИЛОГ 1
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 1/22
 
ЛИСТА НА УРЕДНИ И НЕУРЕДНИ КАНДИДАТИ
 
За работното место  Советник информатичар, категорија В, Ниво В-1 (В1),  1  извршител 
 
1. Неуредни кандидати  нема
                                       
2. Уредни кандидати се:

- Шифра osk 24. Освоени бодови од административната селекција: за образование 11,06 бода., за работно искуство 2.5 бода., за работа со комјутери 5 бода. Вкупно 18,56 бода.

 

   

Од Комисија за селекција

ПРИЛОГ 2
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 1/22

РАНГ ЛИСТА

Со шифри на кандидатите кои ја поминале административната селекција со број на освоени бодови се:
За работно место  Советник информатичар , категорија В, Ниво В-1 (В1) 
 
1. Шифра osk 24, освоени бодови: 18,56
 
 
 
 
                                                         Од Комисија за селекција
 
 
 
 
 
ПРИЛОГ 3
ОСНОВЕН СУД КУМАНОВО
Јавен оглас 1/22
 
ИНФОРМАЦИЈА
За денот и часот на одржување на втората фаза на селекција
 
Втората фаза на селекцијата - полагање на испитот кој се состои од два дела и тоа: 

- стручен дел од испитот за судски службеник ќе се одржи на 24.03.2023 година (петок) со почеток во 10.00 часот во Основен суд Куманово,  со максимално времетраење од 60 (шеесет) минути и 

- проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски, германски) со максимално времетраење од 60 (шеесет) минути.
 
Напомена: Помеѓу двата дела од испитот ќе има пауза во траење од 60 (шеесет)  минути. 
 

Прашања за стручниот дел од испитот за кандидатите за работно место под т.2 Категорија В, ниво В-1 - Советник информатичар - 1 извршител, ќе бидат од следните области:

- Закон за судска служба
- Судски деловник
- Закон за управување со движење на предмети во судовите
- Прашања од област на информатика
 

Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија (англиски, француски и германски) - средно ниво, се објавени на web страната на судот во делот - Брзи линкови.

Кандидатите на денот на одржувањето на стручниот испит потребно е со себе да понесат документ за лична идентификација (важечка лична карта или патна исправа).

 

 
                                                                       Од Комисија за селекција

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_