Внатрешна организација [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Внатрешна организација

Структура на судска зграда 
 

Приземје
 

На приземјето се сместени Кабинет на Претседателот на судот, канцеларија на Судскиот администратор, телефонската централа, судска полиција, канцеларија на IT центар, доставната служба, судници од I-III од кои сала број III е сала за судски седници, судски кабинети, канцеларии на стручни соработници, архивата, управителот на судската писарница и судската писарница со следните оддели :


- оддел за прием и експедиција
- кривичен оддел
- граѓански оддел
- oддел za стечaj и ликвидација
- трговски оддел
- вонпарничен оддел и


Први кат


 

На првиот кат во судот се сместени кабинети на судии, три сали за судење од IV-VI и канцеларии на Основно јавно обвинителство Куманово. 

Втор кат

На вториот кат во судот се сместени кабинети на судии, канцеларии на стручни соработници и судски преведувачи, три сали за судење VII, VIII и IX, прекршочен оддел, оддел за извршување на санкции, благајна и сметководство и канцеларии на Државно правобранителство на РМ за подрачје Куманово.

Трет кат

На третиот кат во судот се сместени кабинети на судии, канцеларии на стручни соработници, оддел за платни налози, оддел за работни спорови, сала за судење X

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Јавен оглас 1/18

  Соопштенија за јавност  | 10.10.2018
 • Именик на лиценцирани медијатори

  Соопштенија за јавност  | 14.9.2017
  Министерството за правда на РМ објави листа на лица кои согласно членот 46 ставови 1 и 2 од Законот за медијација (Службен весник на РМ број 188/13, 148/15, 192/15, 55/16) го положиле испитот за медијатори и на кои им е издадена Лиценца за вршење на медијаторски работи, и кои можат да вршат медијаторски работи согласно член 68а, став 1 од Законот за медијација(Службен весник на РМ број 188/13, 148/15, 192/15, 55/16): [повеќе]
 • Промена на работно време во судовите во Република Македонија

  Соопштенија за јавност  | 30.8.2017
  Ново работно време во судовите Судскиот совет на Република Македонија, на седницата одржана на ден 30.08.2017 година, донесе одлука за ново работно време во судовите. Новото работно време стапува во сила на 04.09.2017 година, а истото ќе биде од 07:30 до 15:30 часот. Дневната 30 минутна пауза ќе биде од 11:00 до 11:30 часот. [повеќе]

Сите вести