ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ОДБЕЛЕЖАН ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА

Новости, Соопштенија за јавност  |  26.10.2021

                                                                                  Република Северна Македонија

                                                                                     Основен суд Неготино

 

 

По повод одбележување на ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ПРАВДАТА - 25 Октомври, во Основен суд Неготино се одржа средба со група ученици од III година од СОУ „Свети Кирил и Методиј“ Неготино.

Претседателот на судот Билјана Толова со презентација ги запозна учениците со краток историјат за судот, надлежностите на судот и неговата кадровска и техничка опременост. Исто така,  учениците беа запознаени со основната функција на судовите:

ЗАШТИТА НА

СЛОБОДИТЕ И ПРАВАТА  НА  ГРАЃАНИТЕ

 

 со овозможување на

  • ЕДНАКОВ ПРИСТАП ПРЕД СУДОТ ЗА СЕКОЈ ГРАЃАНИН ЗА ЗАШТИТА НА НЕГОВИТЕ  ПРАВА  И  ПРАВНО  ЗАСНОВАНИ   ИНТЕРЕСИ  

 

  • ПРАВО НА ПРАВИЧНО И ЈАВНО  СУДЕЊЕ

 

 

 

  • Фотографии од посетата

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_