Резултати од административната селекција за јавен оглас број 02/2020 под точка 1 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Резултати од административната селекција за јавен оглас број 02/2020 под точка 1

Новости  |  27.11.2020

За работно место Судски соработник - категорија В, ниво 3

1 (еден) извршител

 

ПРИЛОГ 1

 • Листа на уредни кандидати

 

шифра

 Освоени бодови од административна селекција

20200204

26,94

20200208

24,89

20200209

14,25

 

 

 • Нема неуредни кандидати

 

ПРИЛОГ 2

 

 • Ранг - листа на кандидати кои ја поминале административната селекција

 

шифра

 Освоени бодови од административна селекција

20200204

26,94

20200208

24,89

20200209

14,25

 

 

 • Сите пријавени кандидати ја поминаа административната селекција

 

ПРИЛОГ 3

 

                       ИНФОРМАЦИЈА

 

за денот и часот на одржувањето на втората фаза на селекцијата

 

 

            Втората фаза на селекција - полагањето на испитот – стручен дел за судски службеник ќе се одржи на ден 14.12.2020 година во 10,00 часот во просториите на Основен суд Неготино.

            Полагањето на испитот – стручен дел е максимално времетраење од 60 нинути

Прашањата за стручниот дел од испитот ќе бидат од следните области:

 • Закон за судови
 • Закон за судска служба
 • Закон за управување со движењето на предметите во судовите
 • Закон за кривична постапка
 • Закон за парнична постапка
 • Судски деловник

 

            Базата на прашања за стручниот испит и за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската унија(англиски, француски, германски – средно ниво), се објавени на web страната на судот, во делот – Брзи линкови.

            Кандидатите кои ќе го положат стручниот дел од испитот за судски службеник, ќе продолжат со полагање на делот за проверка на знаење на еден од трите најчесто користени јазици на Европската Униа, кој ќе биде во времетрање од 60 минути.

            Кандидатите кои ќе го положат стручниот дел од испитот за проверка на знаење на јазиците, ќе продолжат со интервју.       

 

Комисија за селекција за вработување на судски службеник

 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_