ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА

Соопштенија за јавност  |  24.10.2018

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ОСНОВЕН СУД НЕГОТИНО

Су.бр.434/18

24.10.2018 година

Неготино

 

 

ОСНОВЕН СУД НЕГОТИНО


СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИТЕ


 

 ЕВРОПСКИ ДЕН НА ГРАЃАНСКАТА ПРАВДА


       На ден 25.10.2018 година во просториите на Основен суд Неготино ќе се одбележи Европскиот ден на граѓанската правда.


       По тој повод се повикуваат сите заинтересирани лица да го посетат Основниот суд Неготино и да се информираат за начинот на остварување на нивните права преку судот.


        На заинтересирани посетители ќе им биде овозможено разгледување на судот (просторната организираност, како и организација во работењето), како и  можност за разговор со овластениот судски службеник - лице за односи со јавноста.

 

        Во соработка со ДСУ „Св.Кирил и Методиј“ од Неготино од 11,00 часот е организирана посета во просториите на судот од страна на група ученици предводени од определен ментор-професор. Учениците ќе имаат можност поблиску да се запознаат со надлежноста на судот, на кој начин граѓаните ги остваруваат своите права преку судот, што преставува една судска постапка и други прашања од областа на правото, а поврзани со работењето на судот.

 

 

Претседателот на судот,

Ацо Анѓелковски с.р.

 

Лице за контакт : Анита Лапчева Вулиќ
 Тел.за контакт: 043-361-895

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_