За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

      Со надлежноста на Основен суд Неготино која е определена со законот за судови (службен весник на РМ бр. 58/06; 35/08) за решавање на предмети во судот се ангажирани 4 судии.

Претседател

CV на Претседател

Судија Билјана Толова

Име и презиме:
Билјана Толова
Година на избор:
2019
Област на која работи судијата:
Граѓанска, Кривична, разни уверенија, предмети од судската управа и останати предмети согласно годишниот распоред за работа

Образование:

- Билјана Толова е родена на 20.06.1977 година.

- Дипломирала на Правен факултет ,, Јустинијан Први ,, - Скопје на 03.10.2000 година

- Правосуден испит положила на 18.06.2004 година

Работно искуство:

- Од 01.12.2001 год. до 19.09.2005 год - државен службеник во Министерство за финансии во Скопје

- Од 20.09.2005 год. до 31.01.2011 год - стручен соработник во Основен суд Неготино

- За судија во Основен суд Неготино е избрана со одлука бр.07-173/1 од 31.01.2011 година.

- Со одлуката бр. 08-1597/1 од 03.10.2019 година на Судскиот совет на Р.М е избрана за Претседател на Основен суд Неготино.

        

Судиите

Судија Ацо Анѓелковски - Заменик на Претседателот на судот

Судија Ацо Анѓелковски - Заменик на Претседателот на судот

Име и презиме:
Ацо Анѓелковски - Заменик на Претседателот на судот
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
Граѓанска и Кривична област

Судија Лазар Ризов

Судија Лазар Ризов

Име и презиме:
Лазар Ризов
Година на избор:
1991
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Судија Розеана Ѓорѓиева

Судија Розеана Ѓорѓиева

Име и презиме:
Розеана Ѓорѓиева
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Кривична област

Судија Бојанчо Донев

Судија Бојанчо Донев

Име и презиме:
Бојанчо Донев
Година на избор:
20.05.2008
Област на која работи судијата:
Прекршочни предмети

Образование:

Дипломира на Правниот факултет Св.Кирил и Методиј во Скопје -правосудна насока на ден 25.12.1990 година

Правосуден испит положил во 19.04.1994 година.

 

Работно искуство:

Во периодот од 10.06.1994 година до 20.05.2008 година работи како адвокат.

На 20.05.2008 година е избран за судија на Основен суд Велес, каде постапува по кривични и прекршочни предмети.

Со решение на судскиот совет на РСМ е упатен за вршење на судска функција во Основен суд Неготино, сметано од 01.10.2021 година за период од 1(една) година од денот на упатување.

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести