ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СУДИИ ПОРОТНИЦИ ВО ОС ОХРИД [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СУДИИ ПОРОТНИЦИ ВО ОС ОХРИД

Соопштенија за јавност  |  16.3.2017
О Г Л А С за пријавување на кандидати за избор на судии поротници во Основниот суд Охрид

  Република Македонија

  Основен суд Охрид

    Су- 03 бр.73/2017

    16. 03. 2017 година

                 О х ри д

 

 

            Врз основа на членовите 42 и 48 од Законот за судовите, Основниот суд Охрид, на ден 16.03.2017 година го објавува следниот :

 

 

 

О Г Л А С

за пријавување на кандидати за избор на судии поротници

во Основниот суд Охрид

 

 

            Во Судскиот совет на Република Македонија, претстои избор  на судии поротници за Основен суд Охрид.

            Кандидатите треба да ги исполнуваат условите предвидени во член 48 од Законот за судовите и тоа :

            - да се полнолетни ;

- да се државјани на Република Македонија ;

            - да имаат завршено Високо образование ;

            - активно да го владеат македонскиот јазик ;

- да не се постари од 64 години.

            - да уживаат углед за вршење на функцијата судија поротник;

- судија-поротник за судење на малолетници се избира од редот на лица со искуство во воспитанието и образованието на младите;

Кон пријавата кандидатите да ги достават следните оригинални или заверени  документи :

            - Уверение за државјанство не постаро од 6 месеци ;

            - Уверение или диплома за завршено високо образование.

            Пријавите, кандидатите да ги поднесуваат до приемното одделение на Основен суд Охрид.

            Ненавремените и некомплетните пријави нема да се разгледуваат.

            Огласот трае до  06.04.2017 година.

 

 

                                                                                    ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СУДОТ,

                                                                                            Милчо Клишески

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_