За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Прилеп се ангажирани 16 судии

Претседател

CV на Претседател

Судија Зоран Стеваноски

Име и презиме:
Зоран Стеваноски
Година на избор:
2019
Област на која работи судијата:
кривична

Судиите

Судија Жарко Велески

Судија Жарко Велески

Име и презиме:
Жарко Велески
Година на избор:
1989
Област на која работи судијата:
заменик претседател, портпарол, кривична

Образование:

Дипломиран 27.09.1982, Правен факултет - Битола
Полижен правосуден испит: 15.10.1985

Работно искуство:

Вработен во Основен суд Прилеп на 15.09.1984 на работно место стручен соработник.

Судија Доста Лукароска

Судија Доста Лукароска

Име и презиме:
Доста Лукароска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
стопанска и стечајна

Судија Ѕвонко Младеноски

Судија Ѕвонко Младеноски

Име и презиме:
Ѕвонко Младеноски
Година на избор:
1998
Област на која работи судијата:
кривична

Судија Јане Тренчевски

Судија Јане Тренчевски

Име и презиме:
Јане Тренчевски
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
извршување на прекршочни санкции

Судија Јасмина Шишковска-Стојковиќ

Судија Јасмина Шишковска-Стојковиќ

Име и презиме:
Јасмина Шишковска-Стојковиќ
Година на избор:
2009
Област на која работи судијата:
стопанска и стечајна

Судија Јованка Иваноска

Судија Јованка Иваноска

Име и презиме:
Јованка Иваноска
Година на избор:
2004
Област на која работи судијата:
прекршочна

Судија Љубен Биноски

Судија Љубен Биноски

Име и презиме:
Љубен Биноски
Година на избор:
1997
Област на која работи судијата:
извршување на кривични санкции

Судија Оливера Митреска

Судија Оливера Митреска

Име и презиме:
Оливера Митреска
Година на избор:
2008
Област на која работи судијата:
граѓанска

Судија Ордан Митревски

Судија Ордан Митревски

Име и презиме:
Ордан Митревски
Година на избор:
1997
Област на која работи судијата:
кривична

Судија Роса Станоеска

Судија Роса Станоеска

Име и презиме:
Роса Станоеска
Година на избор:
1999
Област на која работи судијата:
граѓанска

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_