Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Ресен ја изготви следната
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Ресен ја сочинуваат следните групи на информации:
1 Општи информации за судот
(Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
6 Огласи за работа
2 Судска Власт 7 Тендери за јавни набавки
3 Судска пракса:
(Одлуки на основниот суд)
8 Анкети
4 Контакт информации
(редовно одговарање на поставените прашања)
9 Месечни извештаи за работата на судот
5 Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Ресен 10 Соопштение за јавноста за новоизбрани судии
Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Ресен со пополнување на –Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во архивата на Основен Суд Ресен или да го симнат од Формулари и Обрасци. 

Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основен Суд Ресен, ул. Таше Милошевски бр.3 или на e-mail: info@osresen.mk, како и на факс бр. 047 451 144.

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефоните: 047 452 588.
 
Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да ја искористите контакт формата прикажана подолу.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.

 Преземање

Контакт

Никола Трајановски

Фиксен телефон:
047 452 588
Мобилен телефон:
075 287 483
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести