За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

Именик на судии


За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Ресен се ангажирани 3 судии и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Емељ Кранли Али

Име и презиме:
Емељ Кранли Али
Година на избор:
2017 за Претседател
Област на која работи судијата:

Образование:

Дипломира на Правен факултет во Скопје во 2001 год.

Правосуден испит положи во 2004 год.

Работно искуство:

Се вработува во Охридска банка во 2002 год. каде работи како раководител на експозитура до 2012 год.

04.12.2012 год. избрана за судија на Основен суд Ресен.

23.11.2017 год. избрана за Претседател на Основен суд Ресен.

Судиите