За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

Именик на судии


За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Ресен се ангажирани 3 судии и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Емељ Кранли Али

Име и презиме:
Емељ Кранли Али
Година на избор:
2017 за Претседател
Област на која работи судијата:

Образование:

Дипломира на Правен факултет во Скопје во 2001 год.

Правосуден испит положи во 2004 год.

Работно искуство:

Се вработува во Охридска банка во 2002 год. каде работи како раководител на експозитура до 2012 год.

04.12.2012 год. избрана за судија на Основен суд Ресен.

23.11.2017 год. избрана за Претседател на Основен суд Ресен.

Судиите

Судија Виолета Крстиновска

Судија Виолета Крстиновска

Име и презиме:
Виолета Крстиновска
Година на избор:
2008
Област на која работи судијата:
Кривична - Прекршочна област

Образование:

Студии на Правен факултет Скопје, и дипломиран 1991 год. 

Правосуден испит положен 1994 год.

Работно искуство:

1991 год. - 1993 год. адвокатски приправник во адв. канцеларија на Вангел Настев - адвокат од Струмица.

1995 год.  - 2008 год. Адвокат со сопствена канцеларија во Ресен. 

2008 год. со одлука од Судски совет на РМ избрана за Судија на Основен суд Ресен.

2009 год. со одлука од Судски совет на РМ избрана за Претседател на Основен суд Ресен.

2013 год. со одлука од Судски совет на РМ избрана по втор пат за Претседател на Основен суд Ресен.

Судија Никола Бундевски

Судија Никола Бундевски

Име и презиме:
Никола Бундевски
Година на избор:
2013
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Образование:

Дипломиран Правен факултет „Јустинијан Први“ - Скопје - 1994 год.

Правосуден испит - 1996 год.

 

Работно искуство:

Адвокат 1999 год. - 2013 год.

 

Објавени трудови и активности:

 

Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести