Основен кривичен суд Скопје Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Соопштенија за јавност  | 29.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд Скопје, до Основниот кривичен суд Скопје достави две пресуди со кои: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Кривичниот совет при Основниот Кривичен суд Скопје постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција за определување мерка притвор за обвинетиот М.Ј. донесе решение со кое предлогот се одбива како неоснован. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 18.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд Скопје до Основниот кривичен суд Скопје на 18.11.2021 година достави решение КСЖ бр. 605/21 со кое второстепениот суд постапувајќи по жалбата изјавена од одбраната на М.Ј., обвинет во предметите со КОК 53/17 означен како „Т.Н.Т.“, КОК 7/18 означен како „Титаник“, КОК 9/19 означен како „Талир“, КОК 57/17 означен како „Топлик“, КОК 52/17 означен како „Траекторија“ и КОК 30/20 означен како „Шпански скали“, ја уважи жалбата за укинување на мерката куќен притвор. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 18.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со К.бр. 930/18 во јавноста познат како „Комисија“, а воедно и заради известување на странките во постапката, информираме дека денешната расправа се одложи заради отсуство на дел од адвокатите и обвинетите, па заради тоа дадени се нови термини за продолжување на расправата на 30.11.2021 година и 24.12.2021 година од 10:00 часот. За новите термини странките се известени на денешната расправа, како и преку соопштение на веб страната на судот. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 17.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 7/18 од обвинителството означен како „Титаник“, ја информираме јавноста дека расправата насрочена за 19.11.2021 година се презакажаува за 24.11.2021 година од 10:00 часот во судница 1, заради технички причини односно насрочени други расправи каде како обвинeти се јавуваат истите лица. [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_