Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 29.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Кривичниот совет на Одделението за организиран криминал и корупција при Основен суд Скопје 1 – Скопје, [повеќе]
 • Новости, Соопштенија за јавност  | 23.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Судиите од Кривичните совети на Одделението за организиран криминал и корупција при Основен суд Скопје 1 – Скопје, [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во Основниот суд Скопје 1 – Скопје денеска се одржа главната расправа за предметот со К.бр 817/11 поврзан со компанијата Маџар Телеком на која беше сослушан предложениот сведок, по што главната расправа беше одложена за 10.07.2017 година за кога ќе се испратат покани за сослушување на преостанатите предложени претставници како сведоци. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во Основниот суд Скопје 1 – Скопје денеска започна судењето по предметот со К.бр. 1905/16 во кој Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите (СЈО) гони 7 лица за кривичното дело Фалсификување службена исправа. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 18.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Постапувајќи по предлог на Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите ( СЈО ) судија на претходна постапка при Основниот суд Скопје 1 – Скопје на ден 17.05.2017 одржа нејавно рочиште на кое се произнесоа претставник на обвинителството и одбраната во однос на предлогот на СЈО. Осомничениот кој веќе еднаш беше сослушан пред истиот суд не беше присутен на вчерашното рочиште, а за неговата здравствена состојба на барање на судот, Универзитетската клиника за кардиологија – Скопје достави известување во кое стои дека осомничениот е хоспитализиран на нивната клиника од 14.05.2017 година и притоа ден пред закажаното рочиште, односно на 16.05.2017 година, му бил имплантиран стент. Па од тие причини го известија судот дека истиот не е во состојба да присуствува на закажаното рочиште. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 15.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Кривичниот совет при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, во состав судија Моника Бахчовановска - претседател на советот и судиите Љубинка Башеска и Весна Костова Спасеска - членови на советот, постапувајќи по жалба на Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите ( СЈО ) изјавена против решение на судија на претходна постапка, донесе решение со кое по повод жалбата на СЈО, а по службена должност, решението на судијата на претходна постапка КПП бр. 144/17 од 02.03.2017 година, го укина и предметот го врати на судијата на претходна постапка на повторно постапување и одлучување поради суштествена повреда на одредбите од член 415 ст 1 т 11 од ЗКП. Со почит Основен суд Скопје 1 – Скопје. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 05.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Главната расправа за предметот со К.бр. 1905/16 во кој 7 лица се обвинети од Јавното обвинителство за гонење кривични дела поврзани и кои произлегуваат од незаконското следење на комуникациите (СЈО) за кривичното дело Фалсификување службена исправа, закажана за денеска, беше одложена бидејќи не беа присутни еден од адвокатите, како и прво обвинетиот за кој одбраната достави медицинска документација дека истиот, заради здравствени причини, е спречен да присуствува на денешната расправа. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 04.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Главната расправа за предметот со КОК бр. 62/16 за кривичното дело Примање поткуп во кој е обвинето едно лице, која беше закажана за денеска е одложена бидејќи пред отпочнување на главната расправа бранителите на обвинетиот го известија судот дека обвинетиот во 11.00 часот има неодложна средба со висок претставник на ОБСЕ каде се повикани лидерите на политичките партии на посебни состаноци. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 04.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во Основниот суд Скопје 1 – Скопје пред судија на претходна постапка, во текот на вчерашниот ден беа спроведени три лица со предлог на Основното јавно обвинителство – Скопје за определување мерка притвор за едно лице и определување мерки за претпазливост за две лица. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 04.5.2017

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во Основниот суд Скопје 1 – Скопје денеска се одржа колегиум на судии на кој Претседателот на судот ги извести судиите во однос на постапката за ставање во функција на новиот распоред за работа на судиите при овој суд. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_