Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 27.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во однос на тенденциозните обиди да се дискридитира работата на Кривичниот суд и да се манипулира со официјалните информации кои судот ги објавуа, а се од интерес на јавноста и се во правец на транспарентно и отчетно работење, Кривичниот суд Скопје, уште еднаш, ја информира јавноста дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 23.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во недостиг на официјални информации од надлежното јавно обвинителство во врска со предметот за “Нелегална набавка на софтвер„ и опредлените мерки за обезбедување присусутво за оосомничениот Д.Р., а во правец на продолжување на неспорната транспарентности и отчетност која Кривичниот суд изминатиот период ја манифестира, ја известуваме јавноста дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд – Скопје до Основниот кривичен суд Скопје достави пресуда со која жалбите на обвинетите и на Јавниот обвинител во предметот на овој суд во јавноста познат како „Рекет“ се одбиваат како неосновани и првостепената пресуда се потврдува во целост. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 21.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат работата на судот, ја информираме јавноста дека по назначување на нов судија – поротник во дел од предметите на поранешното Специјално јавно обвинителство, насрочени се главни расправи за предметите: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 19.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 63/21 познат како „Плацеви на Водно“, ја информираме јавноста дека заради барање на одбраната за превод на доказите на Јавното обвинителство доставени на англиски јазик, на македонски јазик, како и зафатеност на адвокатот поставен по службена должност во предметот означен од обвинителството како „ТНТ“, денешното судење за „Плацеви на Водно“ се одлага. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 16.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 64/17 од обвинителството означен како „Тендери“, ја информираме јавноста дека главната расправа продолжува на 06.09.2021 година во 10:00 часот, за што веќе се испратени покани до странките. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 15.7.2021 | Основен суд Скопје I

  БРИФИНГ СО НОВИНАРИ

  По одржан редовен брифинг со претставниците на медиумите и Претседателот на Основниот кривичен суд Скопје, во однос на сите актуелни прашања, судот ги информира медиумите и јавноста дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 15.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат работата на судот, ја информираме јавноста дека по добиено известување од Судскиот совет за разрешување на судија – поротник, главната расправа за предметот со КОК бр. 64/17 од обвинителството означен како „Тендери“, насроечно за денеска, се одлага се до назначување на нов судија – поротник. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 14.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во однос на повеќе новинарски прашaња поврзани со последните одлуки на Судскиот совет на РСМ за разрешување на судија и судија – поротник од Основниот кривичен суд Скопје, ја информираме јавноста дека е во тек распределба на предметите по кои досега постапувал судијата кој со одлука на советот е разрешен и времено одалечен од извршување на судиската функција. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 12.7.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат работата на судот ја информираме јавноста дека главната расправа за предметот со КОК бр. 7/18 од обвинителството означен како „Титаник“, насрочена за 13.07.2021 година, се одлага со оглед да истовремено е насрочена и расправа по предметот со КОК бр. 64/17 од обвинителството означен како „Тендeри“ по кој постапува истиот судечки совет и за која расправа е предвидено да се започне со давање на завршните зборови. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_