Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 25.2.2020 | Основен суд Скопје I

  ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

  ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 СУДИИ - ПОРОТНИЦИ Врз основа на член 42, 43 и 49 од Законот за судовите („Службен весник на РМ” бр.58/06,62/06,35/08, бр.150/10, 83/2018, 198/18 и 96/19), како и член 46 од Законот за судскио тсовет на Република Македонија („Службенвесник на Република Македонија" број 60/2006, 150/10, 100/11, 20/15, 61/15, 197/17 и 83/18),Основниот кривичен суд Скопје објавува: ЈАВЕН ОГЛАС бр.2/2020 за избор на 50 судии поротиници [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 21.2.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Основниот кривичен суд Скопје, денеска 21.02.2020 година ја објави пресудата за предметот со КОК бр. 38/16 во јавноста познат како „Змиско око“ против 46 обвинети и 7 обвинети кои се судат во раздвоени постапки. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 20.2.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на повеќе медиуми ја информираме јавноста дека Апелациониот суд Скопје до Основниот кривичен суд достави решенија со кои: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 11.2.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Покана за брифинг и промоција на настан. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.1.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерс на медиумите за предметот со КОК 38/16, познат како „Змиско око“, ја информираме јавноста... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 16.1.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите кои го следат судењето за предметот со КОК бр. 53/17 познат како „ТНТ“ ... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 14.1.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Во однос на предметот со КОК 66/17 познат како „Монструм“, ја информираме јавноста дека заради промена на судечкиот совет, односно поднесена остава на еден судија – поротник, а во брзо време и истек на мандат на друг судија - поротник, со назначување нови како и дополнителни - резервни поротници, главната расправа формално почна одново, а продолжи со изведување нови докази. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 13.1.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Предупредувањата на Кривичниот суд за евентаулани притисоци и закани како и обиди за одолговлекување на постапката во предметот на јавноста познат како „ТНТ“, ... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 09.1.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите, ја информираме јавноста дека советот за оценка на обвинителен акт надлежен да постапува по обвинителниот акт КО бр 21/19 поврзан со настаните од 27 април 2017 – та година во Собранието на РМ... [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 09.1.2020 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Новиот допис на адвокатот Јовица Страшевски кој денска беше доставен до медиумите само ги потврдува заканите и притисоците кои адвокатот – странка во постапката... [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_