Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Соопштенија за јавност  | 29.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд Скопје, до Основниот кривичен суд Скопје достави две пресуди со кои: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Кривичниот совет при Основниот Кривичен суд Скопје постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција за определување мерка притвор за обвинетиот М.Ј. донесе решение со кое предлогот се одбива како неоснован. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 18.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Апелациониот суд Скопје до Основниот кривичен суд Скопје на 18.11.2021 година достави решение КСЖ бр. 605/21 со кое второстепениот суд постапувајќи по жалбата изјавена од одбраната на М.Ј., обвинет во предметите со КОК 53/17 означен како „Т.Н.Т.“, КОК 7/18 означен како „Титаник“, КОК 9/19 означен како „Талир“, КОК 57/17 означен како „Топлик“, КОК 52/17 означен како „Траекторија“ и КОК 30/20 означен како „Шпански скали“, ја уважи жалбата за укинување на мерката куќен притвор. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 18.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со К.бр. 930/18 во јавноста познат како „Комисија“, а воедно и заради известување на странките во постапката, информираме дека денешната расправа се одложи заради отсуство на дел од адвокатите и обвинетите, па заради тоа дадени се нови термини за продолжување на расправата на 30.11.2021 година и 24.12.2021 година од 10:00 часот. За новите термини странките се известени на денешната расправа, како и преку соопштение на веб страната на судот. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 17.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 7/18 од обвинителството означен како „Титаник“, ја информираме јавноста дека расправата насрочена за 19.11.2021 година се презакажаува за 24.11.2021 година од 10:00 часот во судница 1, заради технички причини односно насрочени други расправи каде како обвинeти се јавуваат истите лица. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 15.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на повеќе медиуми, а во правец на транспарентно и отчетно работење на Кривичниот суд, ја информираме јавноста дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 12.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 30/20 во јавноста познат како „Шпански скали“, како суд информираме дека расправата насрочена за 15.11.2021 година се презакажува за следниот ден 16.11.2021 година во 13:00 часот со оглед да еден од обвинетите се наоѓа во излолација согласно протоколите за заштита од Ковид – 19 вирусот и решението за изолација му истекува заклучно со 15 – ти. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 11.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 63/21 во јавноста познат како „Плацеви на Водно“, судот информира дека денешната главна расправа се одлага по добиено известување дека еден од обвинетите се наоѓа во домашна изолација по добиен позитивен тест на Ковид – 19 вирусот. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 08.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради интерес на медиумите и невладините организации кои ја следат главната расправа за предметот со КОК бр. 49/20 поврзан со настаните во организацијата „Меѓународен сојуз“, ја информираме јавноста дека денешната главна расправа (08.11.2021 год.) се презакажува заради отсуство на член на судечкиот совет. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 05.11.2021 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Основното јавно обвинителство во текот на вчерашниот ден до судија на претходна постапка, при Основниот кривичен суд Скопје, достави предлог за определување мерка притвор за две лица заради основано сомнение за сторени кривични дела Измама од чл. 247 ст.3 вв со ст.1 од КЗ, за едното лице и Лажно претставување по чл. 391 ст.1 од КЗ за другото лице. [повеќе]
Прва<12345...>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_