СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Соопштенија за јавност  |  04.5.2017
Во Основниот суд Скопје 1 – Скопје денеска се одржа колегиум на судии на кој Претседателот на судот ги извести судиите во однос на постапката за ставање во функција на новиот распоред за работа на судиите при овој суд.

Воедно судиите се известени дека во текот на денот Претседателот на судот ќе ги донесе потребните одлуки за операционализација на планот за работа и прераспределба на предметите за работа, според кои меѓу судиите ќе бидат прераспределени само прекршочните предмети за кои сеуште не е закажано судење, како и предметите за извршување санкции за кои воопшто не се закажауваат судења. Сите останати предмети кои веќе се во работа, ќе ги завршат судиите кај кои се распоредени и по кои постапуваат, а со тоа нема да има никакво непотребно одолговлекување на предметите и штетни последици врз странките.

Истовремено Претседателот на судот ги извести судиите дека поради промена на околности, односно промена на број на предмети и заминување на одредени судии во пензија, ќе отпочне измена и дополнување на постојниот распоред за работа на судот во кој ќе бидат земени во предвид  и забелешките на судиите во однос на распоредот.

Со почит Основен суд Скопје 1 – Скопје.

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_