Јавен оглас бр.4/2019 за вработување 2 судска службеници [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Јавен оглас бр.4/2019 за вработување 2 судска службеници

Соопштенија за јавност  |  14.11.2019
Јавен оглас бр.4/2019 за вработување 2 судска службеници

 Врз основа на чл.17 ст.1, чл.20 и чл.25 од Законот за судска служба („Сл.весник на РМ“ бр.43/2014, 33/2015, 98/2015, 06/2016, 198/2018 и 248/2018), Правилникот за формата и содржината на јавниот оглас, формата, содржината и начинот на поднесување на пријавата, на спроведување на административната селекција, на испитите, проверката на веродостојност на докази и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција во зависност од категориите на работни места, како и други прашања во врска со постапката за вработување на судски службеници („Сл.весник на РМ“ број 236/2018), Правилникот за внатрешна организација и систематизација на работните места во Основниот кривичен суд Скопје и согласноста од Министерство за финансии бр. 18-7842/2 од 23.09.2019 година,

 

ОСНОВНИОТ КРИВИЧЕН СУД СКОПЈЕ објавува ЈАВЕН ОГЛАС бр.4/2019

за вработување на 2 (два) судски службеници на неопределено време на следниве работни места:

 

Јавен оглас 4-19

 

Пријава за вработување

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_