СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТИ

Соопштенија за јавност  |  17.10.2019
РЕЗУЛТАТИ ОД ИСПИТОТ ЗА СУДСКИ СЛУЖБЕНИК ПО ОГЛАС БР.3/2019 ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА 2-ДВА СУДСКИ СЛУЖБЕНИЦИ ВО ОСНОВЕН КРИВИЧЕН СУД СКОПЈЕ И ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ЧАСОТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУТО:

I

ЗА РАБОТНО МЕСТО –судски референт дактилограф, категорија Г, ниво Г3, 1-еден извршител, од точка 1 од огласот

 

Прилог 1

ЛИСТА НА КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛАГАЛЕ ИСПИТОТ СО ШИФРА НА СЕКОЈ КАНДИДАТ КОЈ ГО ПОЛАГАЛ ИСПИТОТ И ОСВОЕНИТЕ БОДОВИ ОД ИСПИТОТ

 

  1. Шифра 29081-2 - Вкупно освоени бодови од испитот - 34,75

-Освоени бодови од стручниот дел од испитот - 23,75.

-Освоени бодови од делотзапроверканазнаењенаеденодтритенајчестокористенијазицинаЕвропскатаунија (англискијазик) - 11,00.

 

  1. Шифра 29081-3 - Вкупно освоени бодови од испитот - 32,50

-Освоени бодови од стручниот дел од испитот- 20,00.

           -Освоени бодови од делотзапроверканазнаењенаеденодтритенајчестокористенијазицинаЕвропскатаунија (англискијазик)- 12,50.

 

  1. Шифра 29081-5 - Вкупно освоени бодови од испитот 28,50

-Освоени бодови од стручниот дел од испитот - 17,00.

-Освоени бодови од делотзапроверканазнаењенаеденодтритенајчесто

користенијазицинаЕвропскатаунија (англискијазик) - 11,50.

 

Прилог 2 

РАНГ – ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ ПРОДОЛЖУВААТ НА ИНТЕРВЈУ, СО БРОЈОТ НА ОСВОЕНИ БОДОВИ ОД АДМИНИСТРАТИВНАТА СЕЛЕКЦИЈА И ИСПИТОТ:

 

            1. Шифра 29081-2 - Вкупно освоени бодови од административната селекција и испитот 62,83.

2. Шифра29081-3 - Вкупно освоени бодови од административната селекција и испитот 57,02.

3. Шифра29081-5 - Вкупно освоени бодови од административната селекција и испитот 48,84.

 

Прилог 3

ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ НЕ ПРОДОЛЖУВААТ НА ИНТЕРВЈУ

-нема

 

Прилог 4

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ЧАСОТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУТО

 

Се известуваат кандидатите кои го положиле испитот за судски службеник и кои продолжуваат на интервју за работното местоодкатегорија Г, ниво Г3, Судскиреферент-дактилограф (еденизвршител),точка 1 од огласот бр.3/2019, дека интервјуто ќе се одржи на ден 24.10.2019 година со почеток во 10:00 часот во Основниот кривичен суд Скопје, 4 кат, конференциска сала.

Кадидатите на денот на одржувањето на интервјуто потребно е со себе да носат документ за идентификација (важечка лична карта или патна исправа)

 

КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

 

 

 

II

ЗА РАБОТНО МЕСТО –помлад судски референт доставувач, категорија Г, ниво Г4, еден извршител, од точка 2 од огласот

 

Прилог 1

ЛИСТА НА КАНДИДАТИ КОИ ГО ПОЛАГАЛЕ ИСПИТОТ СО ШИФРА НА СЕКОЈ КАНДИДАТ КОЈ ГО ПОЛАГАЛ ИСПИТОТ И ОСВОЕНИТЕ БОДОВИ ОД ИСПИТОТ

 

  1. Шифра 29082-3 -Вкупно освоени бодови од испитот 33,50

-Освоени бодови од стручниот дел од испитот - 21,00.

    -Освоени бодови од делотзапроверканазнаењенаеденодтритенајчестокористенијазицинаЕвропскатаунија (англискијазик) - 12,50.

 

  1. Шифра 29082-4-Вкупно освоени бодови од испитот 38,75

-Освоени бодови од стручниот дел од испитот -24,25.

            -Освоени бодови од делотзапроверканазнаењенаеденодтритенајчестокористенијазицинаЕвропскатаунија (англискијазик) -14,50.

 

Прилог 2 

РАНГ – ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ ПРОДОЛЖУВААТ НА ИНТЕРВЈУ, СО БРОЈОТ НА ОСВОЕНИ БОДОВИ ОД АДМИНИСТРАТИВНАТА СЕЛЕКЦИЈА И ИСПИТОТ:

 

            1.Шифра 29082-4 - Вкупно освоени бодови од административната селекција и испитот 61,86.

            2.Шифра: 29082-3 - Вкупно освоени бодови од административната селекција и испитот 56,02.  

 

Прилог 3

ЛИСТА СО ШИФРИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ НЕ ПРОДОЛЖУВААТ НА ИНТЕРВЈУ

 

1.Шифра29082-2-не сејавинаиспитот 

 

Прилог 4

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ДЕНОТ И ЧАСОТ НА ОДРЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУТО

 

Се известуваат кандидатите кои го положиле испитот за судски службеник и кои продолжуваат на интервју за работното место одкатегорија Г, ниво Г4, Помладсудскиреферент-доставувач (еденизвршител), точка 2 од огласот бр.3/2019, дека интервјуто ќе се одржи на ден 24.10.2019 година со почеток во 10:00 часот во Основниот кривичен суд Скопје, 4 кат, конференциска сала.

Кадидатите на денот на одржувањето на интервјуто потребно е со себе да носат документ за идентификација (важечка лична карта или патна исправа).

                       

КОМИСИЈА ЗА СЕЛЕКЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_