СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Press realeses  |  Dec 31, 2018
Одделот Кривично полнолетни при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по добиени барања согласно Законот за амнестија на настаните од 27 април 2017 година ....

Одделот Кривично полнолетни при Основниот суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по добиени барања согласно Законот за амнестија на настаните од 27 април 2017 година во Собранието на Р.Македонија, а по добиени мислења од надлежното обвинителство, во Законски утврдениот рок донесе решенија со кои:

Барањата на М.С., А.З., М.Ц. и В.Н. опфатени во предметот со К.бр. 752/17 како и барањето на А.Ш. опфатен во предметот со К.бр. 1013/18  ги уважи, додека 9 други барања кои се однесуваат на 7 обвинети лица со решенија од 28.12.2018 година се одбиени како неосновани и доставени до странките.

Обвинетите, согласно Законот, имаат право на жалба на решенијата во рок од 3 дена до повисокиот суд.

Сите останати барања, за кои сеуште тече рокот за одлучување се во фаза на изготвување решенија и во следните денови ќе бидат доставени до странките.

Со почит Основен суд Скопје 1 – Скопје.

   


Decision search

Court
Case number
Date
_