Сите вести [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

Година
Категорија

 • Новости  | 23.4.2018 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ Поради поголемата заинтересираност на медиумите, Ве известуваме дека рочиштето по предметот ПЛ1 – ТС.бр. 1930/17 е закажано за ден 25.04.2018 година, во 11,30 часот, судница 20 на III кат. [повеќе]
 • Новости  | 30.3.2018 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

  Почитувани, Основниот суд Скопје II Скопје, во периодот од 1 јануари 2017 година, заклучно со 31 декември 2017 година, во работа имаше 60.091 предмети. Од нив, 14.966 предмети се пренесени од претходните години, 1676 предмети се повторно во работа, а 75 предмети се погрешно заведени. Од вкупниот број 60.091 предмети, 43.524 се новопримени предмети во текот на 2017 година. Паралелно со новопримените 41.482 предмети во текот на 2016 година, евидентен е пораст односно зголемување на бројот на новопримени предмети во 2017 година... [повеќе]
 • Новости  | 15.2.2018 | Основен суд Скопје II

  Соопштение

  Соопштение Во врска со писменото Барање од 08.02.2018 година, доставено до Претседaтелот на Основниот суд Скопје II- Скопје од име на граѓани наведени во петиција на социјалните мрежи. Ве известуваме дека вака поднесеното Барање има формални недостатоци, односно не е уредено потпишано и нема адреса на подносител, поради што на истото не може да биде пимено одговорено. Основен Суд Скопје II- Скопје [повеќе]
 • Новости  | 31.1.2018 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

  Почитувани, Ве известуваме дека денешното рочиште за главна расправа по предметот П5.бр.90/17 за утврдување граѓанска одговорност за навреда и клевета и надомест на штета е одложено за ден 23.04.2018 година, во 10 часот. [повеќе]
 • Новости  | 18.1.2018 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

  Почитувани, Ве известуваме дека рочиштето за испитување на услови за отварање на стечајна постапка по предметот СТ.бр.1193/17 е одложено за ден 08.02.2018 година, во 13 часот. [повеќе]
 • Новости  | 11.1.2018 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

  Почитувани, Ве известуваме дека одлуката по предметот П5.81/15 е објавена во анонимизирана форма на веб страната на Судот. [повеќе]
 • Новости  | 10.1.2018 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

  Поради поголемиот интерес во врска со предметот П5.81/15, Ве известуваме дека одлуката е изготвена и експедирана до странките и истата ќе биде објавена на веб страната на судот во анонимизирана форма по исполнување на законските услови предвидени во член 10.ст.2 од Законот за управување со движењето на предметите во судовите. [повеќе]
 • Новости  | 27.12.2017 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Основниот суд Скопје 2 Скопје, во периодот од јануари заклучно со месец март 2017 година на веб порталот на судот објавил вкупно 303 одлуки. Во текот на останатите месеци објавени се уште 3618 одлуки или во периодот од 01.01.2017 година, заклучно со 27.12.2017 година објавени се вкупно 3921 одлуки. [повеќе]
 • Новости  | 21.12.2017 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

  Поради поголемиот интерес од страна на медиумите во врска со предметот СТ.бр.1193/17, Ве известуваме дека на ден 15.12.2017 година, донесено е Решение за поведување на претходна постапка за испитување на услови за отварање на стечајна постапка над должникот МПМ. Рочиштето по предметот СТ.бр.1193/17 е закажано за ден 18.01.2018 година, во 9,45 часот. [повеќе]
 • Новости  | 19.12.2017 | Основен суд Скопје II

  СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

  Основниот суд Скопје II Скопје, во периодот од 01.12.2017 година, заклучно со 18.12.2017 година, беше посетен од страна на студенти запишани на вториот циклус правни студии во академската 2017/18, на насоката за граѓанско материјално право и граѓанско процесно право, при Правниот факултет „Јустинијан Први“ - Скопје. [повеќе]

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_