СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

Новости  |  21.11.2017
Ве известуваме дека по предметот СТ.бр.1132/17 е донесено Решение од 26.10.2017 година, со кое предлогот за отварање на стечајна постапка над должникот Друштво за услуги Медиа Принт Македонија

СООПШТЕНИЕ ДО МЕДИУМИ

 

Почитувани,

 

Ве известуваме дека по предметот СТ.бр.1132/17 е донесено Решение од 26.10.2017 година, со кое предлогот за отварање на стечајна постапка над должникот Друштво за услуги Медиа Принт Македонија ДООЕЛ Скопје, поднесена до овој суд на ден 29.09.2017 година, се отфрла. Во меѓувреме, на ден 20.11.2017 година е поднесен нов предлог за отварање на стечајна постапка од страна на должникот заведен под СТ.бр 1193/17 и истиот преку автоматизираниот компјутерски систем за управување со судски предмети е распределен кај судија на понатамошно постапување по поднесениот предлог, согласно позитивните законски прописи.

 

Со почит,

Основен суд Скопје II Скопје

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_