СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Новости  |  19.12.2017
Основниот суд Скопје II Скопје, во периодот од 01.12.2017 година, заклучно со 18.12.2017 година, беше посетен од страна на студенти запишани на вториот циклус правни студии во академската 2017/18, на насоката за граѓанско материјално право и граѓанско процесно право, при Правниот факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

Почитувани,

 

Основниот суд Скопје II Скопје, во периодот од 01.12.2017 година, заклучно со 18.12.2017 година, беше посетен од страна на студенти запишани на вториот циклус правни студии во академската 2017/18, на насоката за граѓанско материјално право и граѓанско процесно право, при Правниот факултет „Јустинијан Први“ - Скопје.

 

Во рамките на студиската програма договорно право, која што се слуша како задолжителна во седмиот семестар на вториот циклус правни студии, а како резултат на досегашната успешна соработка со Универзитет Св.Кирил и Методиј, во Скопје, студентите преку практична настава – присуство на судења имаа можност одблизу да се запознаат со граѓанската постапка и да ги продлабочат нивните познавања за материјата на договорното право.

 

Со почит,

Основен суд Скопје II Скопје 

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_