С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  22.10.2021
58 МАЛВТС 132/21

Огласено на огласна табла на 22. 10. 2021 година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

58 МАЛВТС 132/21

22. 10. 2021 година

С к о п ј е

                                                                                С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот ДПТ Интеграл ДООЕЛ увоз-извоз Тетово против тужениот ДТУ ГРНЕ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје и Златко Степаноски од Тетово, во текот на постапката, странката ДТУ ГРНЕ ДООЕЛ увоз-извоз Скопје не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла Пресуда од 21. 10. 2021. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

                                                                                                                                                              Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_