СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

СООПШТЕНИЕ ДО ЈАВНОСТА

Новости  |  31.10.2017
Основниот суд Скопје II Скопје, во текот на месец Октомври, заклучно со 26.10.2017 година, организираше отворени денови за ученици од средни правни училишта на Град Скопје.

Почитувани,
 

Основниот суд Скопје II Скопје, во текот на месец Октомври, заклучно со 26.10.2017 година, организираше отворени денови за ученици од средни правни училишта на Град Скопје.

Основниот суд Скопје II Скопје беше посетен од страна на 177 ученици од СЕПУГС Васил Антевски – Дрен, Скопје. Учениците кои го исполнуваа условот предвиден во член 292 став 2 од Законот за парнична постапка, имаа можност да присуствуваат како јавност на главна расправа во однапред определени конкретни предмети и одблизу да се запознаат граѓанската постапка, додека останатите ученици се запознаа со основните карактеристики на Законот за граѓанска постапка, надлежноста, внатрешната организација и воопшто работата на Судот.
 

Со почит,

Основен суд Скопје II Скопје

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_