С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  27.6.2022
Огласено на огласна табла на «27.06.2022» година ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ - Одделение за трговски спорови - «58» «МАЛВТС-290/21» «27.06.2022» година

Огласено на огласна табла на «27.06.2022» година

 

 

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -

«58» «МАЛВТС-290/21»

«27.06.2022» година

С к о п ј е

С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од тужителот «» «Друштво за промет и услуги АТЛАНТИЦ ТРАДЕ СКОПЈЕ ДОО СКОПЈЕ» «», против тужениот «» «Друштво за трговија , услуги и производство ДЕЛИКАТЕС ЕМ 87 ДООЕЛ БИТОЛА» «» «Менде Крстевски» «» во текот на постапката, странката «» «» «Менде Крстевски» «» не го извести судот за промена на адресата на седиштето, во смисла на чл.140 од Законот за парничната постапка.

 

Поради тоа, судот во смисла на чл.125, чл.129 и чл.140 од Законот за парничната постапка (Сл.весник на РМ бр.79/05 и 110/08), одреди доставувањето да се врши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

Со ова соопштение се објавува на огласна табла Пресуда од 13. 05. 2022. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

Одговорен работник,

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_