С О О П Ш Т Е Н И Е [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

С О О П Ш Т Е Н И Е

Новости  |  19.11.2021
58 МАЛВТС-290/21

                                                Огласено на огласна табла на 18.11.2021  година

 

 

 

                      

ОСНОВЕН ГРАЃАНСКИ СУД СКОПЈЕ

- Одделение за трговски спорови -    

58 МАЛВТС-290/21

 18.11.2021  година

С к о п ј е

 

                                                              С О О П Ш Т Е Н И Е

 

Во спорот заведен од   тужителот  Друштво за промет и услуги АТЛАНТИЦ ТРАДЕ СКОПЈЕ ДОО СКОПЈЕ, против тужените Друштво за трговија, услуги и производство ДЕЛИКАТЕС ЕМ 87 ДООЕЛ БИТОЛА и Менде Крстевски, во текот на постапката, доставата до тужениот Друштво за трговија, услуги и производство ДЕЛИКАТЕС ЕМ 87 ДООЕЛ БИТОЛА на адреса од Централен регистар на РСМ два пати беше неуспешна, поради што судот согласно чл.125, чл.128 ст.1, ст.2 и ст.3 од Законот за парничната постапка, одреди доставувањето да се изврши со објава на писменото на огласна табла на судот.

 

            Со ова соопштение се објавува на огласна табла покана за одговор на тужба и тужба со докази. По истекот на рок од 8 дена од денот на објавувањето на огласна табла ќе се смета дека доставата е уредно извршена.

 

 

                                                                                                Одговорен работник

   


Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_